Часове преди това френският актьор бе удостоен със званието почетен гражданин на Чечня. Шикозният апартамент пък му бе предоставен лично от чеченския президент Рамзан Кадиров.

"Обмислям в какъв стил да декорирам апартамента. Искам да изглежда модерно, да има много пространство. Мразя ненужната, тежка мебелировка", заяви пред журналисти Депардийо преди да отлети от Грозни.

Апартаментът е 5-стаен и е разположен на 27-ия етаж в луксозния комплекс "Грозни Сити" в центъра на чеченската столица. Ключовете и нотариалният акт бяха Депардийо получи вчера на тържествена церемония.

"Трябва да кажа, че жилището определено ми хареса. Смятам да отсядам в него при следващите си визити в Чечня", заяви Депардийо. Актьорът заяви още, че възнамерява да снима филм за Чечня, а също и да лансира чеченски актьори в европейското кино.

Депардийо пристигна в чеченската столица от Саранск и слезе от самолета с полицейска ушанка, подарена му в Мордовия. Самолетът бе изпратен специално от президента Кадиров. На гала-вечерята, дадена в чест на Депардийо, той и Кадиров танцуваха лезгинка.