Твърдението, че Джексън е биологичният баща на 31-годишния Брандън, който се подвизава като Би Хауърд, поражда спекулации, че именно той е момчето, за което Кралят на попа пее в хитовото си парче "Billie Jean" от 1982 г. В припева се пее: "Били Джийн не ми е любовница. Тя просто е момиче, което твърди, че аз съм човекът, но детето не е мой син".

Неназовани източни разкриват за сайта TMZ, че Брандън Хауърд е син на соул певицата Мики Хауърд, която е концертирала с Майкъл Джексън в началото на 80-те години на миналия век.

Вижте снимки на Би Хауърд >>

Според твърденията Брандън Хауърд по някакъв начин се е сдобил с резултатите от ДНК тест, направен от денталния хирург д-р Джоузеф Гордън от Бевърли хилс. Гордън е извлякъл ДНК проба от старо дентално приспособление, носено от Майкъл Джексън, което е закупил на търг. На пресконференция д-р Джоузеф Гордън е отворил плик с резултатите от теста и е съобщил, че вероятността Майкъл Джексън да е баща на Брандън Хауърд е 99,9 процента, съобщават от БТА.

Според неназован източник, цитиран от "Ню Йорк дейли нюз", Би Хауърд може да не е син на Майкъл Джексън, а на баща му, 85-годишният Джо Джексън. "От години чувам, че Брандън е син на Джо", е заявил източникът.

"Мисля, че разполагаме с доказателство", е заявил денталният хирург. Би Хауърд от своя страна твърди, че не е давал разрешение на никого да сравнява неговата ДНК с тази на покойния Крал на попа. "Искам близките, приятелите и почитателите ми да знаят, че не съм позволявал подобно нещо, нито съм се свързвал с TMZ или други сайтове, разпространяващи тази история. Съгласих се да дам ДНК проба за изследване за документален филм и не съм очаквал, че резултатите ще бъдат използвани по подобен начин", се казва в изявлението, направено от Би Хауърд.

На страницата си във Фейсбук също говори за резултатите от теста, както и за слуховете, че ще иска пари от наследниците на Майкъл Джексън. "Първо, не съм се свързвал с TMZ или други сайтове. Второ, никога не съм се самопровъзгласявал за син на Майкъл Джексън. Трето, няма да съдя наследниците му. Четвърто, наистина си направих ДНК тест, но той няма нищо общо с цялата тази история", казва певецът във видео, публикувано на страницата му в социалната мрежа.

Адвокатът на наследниците на Краля на попа, Хауърд Вайцман, цитиран от сайта TMZ, казва: "Никога не сме чували за този човек. Всеки срок да се претендира, че Майкъл Джексън е бил нечий баща, отдавна е изтекъл". Междувременно мъж на име Оги Джонсън твърди, че е биологичен баща на Брандън, и е готов да се подложи на ДНК тест.