В навечерието на събитието двамата организираха разходка по Канале гранде с Amore - личната "любовна лодка" на Клуни. Щастието да се повозят първи имаха Мат Деймън и съпругата му Лусиана, супермоделът Синди Крауфорд и съпругът й Ранди Гарбър, който заедно с Клуни произвежда собствена марка текила.

Заедно с покана за сватбата гостите получиха и списък с нещата, които са строго забранени по време на събитието. Едно от тях е използването на мобилни телефони. Всъщност гостите са предупредени да не носят със себе си мобилни телефони, таблети и други електронни джаджи по време на тридневния "любовен фестивал", както бе наречено събитието.

Клуни и Амал са продали правата за снимки по време на сватбата само на списание "Vogue". Част от парите ще бъде дарена за благотворителна цел, която младоженците ще изберат сами. Твърди се, че сумата на контракта е за 1 млн. паунда.

Амал Аламудин пристигна във Венеция в сряда - ден преди Клуни. Двамата организираха ергенска вечеря и моминско парти за своите семейства и приятели. Клуни събра гостите си в Хотел "Чиприани" на остров Джудека, южно от площад "Сан Марко", а Амал ангажира целия хотел "Аман" на брега на Канале гранде. Сред гостите на Амал бяха майка й и сестра й Тала, която италианските медии сравняват с Пипа Мидълтън. Вечерята на групата на Клуни е била в ресторант "Оро". Присъствали са 100 души, сред които Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Брат Пит и Анджелина Джоли, Мат Деймън, Синди Крауфорд.

Тази вечер в 19 ч. е гала вечерята, организирана от двамата в 7-звездния хотел "Аман“. Гостите ще пристигнат с водно такси. Организаторите са взели абсолютно всички мерки за сигурност, като през цялото време Клуни и Амал ще бъдат скрити за обективите на папараците. Те ще влязат в хотела през специален тунел, който е бил направен специално за събитието.

Истинското сватбено тържество ще се състои в понеделник в един от двата двореца, собственост на община Венеция близо до моста Риалто - Ca' Farsetti , в който се намират офисите на общината, или предназначеният за по-тържествени случаи дворец Ca' Vendramin Calergi, в който са живели много прочути личности.

На сватбената церемония Амал Аламудин ще бъде с рокля "Алигзандър Макуин", твърди италианското сп. "Дженте“ . Очевидно е надделял фактът, че същата модна къща уши роклята за сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям. Сватбеният пръстен на Аламудин с внушителен брилянт се оценява на 600 хил. долара. Медиите твърдят, че костюмът на Клуни е от италианската модна къща "Армани". 

Двамата ще имат само през гражданска церемония и няма да има църковен брак, тъй като Клуни е известен като заклет атеист, а семейството на ливанката е от религиозното малцинство на друзите, които не признават църковния брак. Церемонията ще бъде ръководена от бившия кмет на Рим Валтер Велтрони, който е добър приятел на Клуни.