На наградите БАФТА снощи в Лондон те седяха един до друг в "Ковънт гардън", но отказаха да се целунат, когато камерата се насочи към тях по повод Свети Валентин.

Вижте снимки на Алисия и Майкъл >>

Моментът е бил толкова притеснителен, че Би Би Си са го изрязали, пишат британски медии. Продуцентката Деби О'Донъл обаче снима екрана в залата и сподели снимката в профила си в Twitter.

Викандер и Фасбендер не дойдоха заедно на наградите, въпреки че ги засякоха преди това, нито позираха един до друг на червения килим.

Майкъл, който е с германско-ирландски произход, и шведската актриса, започнаха да излизат в края на 2014 г., след като се срещнаха на снимачната площадка на "The Light Between Oceans", в който играят съпруг и съпруга. В края на миналата година се появиха информации, че са се разделили, но папараци ги изловиха няколко пъти заедно.

От 2010 г. до 2011 г. Майкъл имаше връзка със звездата от филма "Х-мен: Първа вълна" Зоуи Кравиц, а от 2012 г. до 2013 г. - с актрисата от "Срам" Никол Бехари. Викандер ("Момичето от Дания", "Ex Machina: Бог от машината") е излизала с актьора Александър Скарсгард.