"Харви Уайнстийн се отказа от членството си в Гилдията", обяви представител на организацията. По неговите думи решението влиза в сила незабавно.

Миналия месец споменатата гилдия започна вътрешно разследване във връзка с обвиненията срещу Уайнстийн. Ръководството на организацията съобщи, че продуцентът може да бъде изключен от състава й.

По-рано той беше изключен от Американската гилдия на продуцентите, от Британския филмов институт, от Американската академия за кинематографично изкуство и наука, а също така той излезе от състава на съвета на директорите на собствената си компания "Уайнстийн къмпани".

Междувременно продължават обвиненията срещу скандалния холивудски продуцент, като най-новото е за сексуален трафик в Кан, допълват от БТА. Потърпевша се оказала прохождаща в професията британска актриса Кейдиан Ноубъл. Уайнстийн я подмамил в хотелската си стая и й обещал филмова роля. Той я принудил да го гледа докато се самозадоволява. Освен срещу Харви, Ноубъл е подала жалба и срещу брат му Боб Уайнстийн и цялата им компания за "сексуален трафик" в Кан.