Фотографите от Hammer Studio представиха селектираните чрез кастинг модели, които станаха обект на изключителен интерес от страна на събралите се журналисти и гости.

Още същата нощ стартираха фотосесиите. Ентусиазирани фотографи решиха да се възползват от пълнолунието за ефектни кадри на плажа.

Лошите климатични условия на следващия ден не уплашиха никого и снимките продължиха на известния мост над река Велека. Облечени в цветовете на Hammer Studio – оранжево и черно, моделите демонстрираха ефектни пози пред събралите се фотографи. Красавиците позираха и в бански на Акула, създадени специално за Фотоваканция 2009. Ексклузивен модел „Hammer Studioо” ще бъде включен в колекцията на марката за 2010.

Снимки в студио провокираха изобретателността на фотографите на следващия ден.

Бутиков хотел в Лозенец отвори врати за следващата фотосесия. Красивата голяма спалня и луксозната обстановка създадоха атмосфера на комфорт и провокираха към палави закачки.

Майсторският конкурс за диапозитиви на тема „Контрасти” беше спечелен от Любомир Сергеев. Втора и трета награда бяха спечелени съответно от Николай Христакиев и Пламена Милева.

Наградата за снимка на голо тяло - участие на престижния пленер Бодиграфия 2010 спечели Любомир Сергеев.

Наградите на сп. 9 месеца - годишен абонамент за списанието спечелиха Николай Милев и Галина Велева.

В категория „Природа и цивилизация – конфликт или симбиоза” наградата на CBox – домейн и хостинг за 10 години спечели Димитър Нешев.

Наградите на Hammer Studio за снимки с моделите на студиото – осветителна техника на Динафос - спечелиха Иван Пеев – Гафа, Радослав Йотов и Светлин Александров. Поощрителни награди взеха Иван Пеев – Гафа и Петър Руевски.
Вдъхновен от професионализма на Hammer Studio, големият фотограф Цветан Четъшки им подари своя снимка с модел на студиото.

3-та награда на Фотоваканция споделиха Методи Иванов и Рослан Йотов, които се сдобиха с цифрови апарати Кодак.

2-ра награда - 10 м. копиране на самостоятелна изложба и уикенд за двама в с. Равногор отиде при фотография Любомир Сергеев.
1-ва награда на Фотовакация 2009 - 15 м. копиране на самостоятелна изложба и уикенд за двама в с. Равногор спечели Тошко Илиев.

Голямата награда на Фотоваканция – копиране на самостоятелна изложба на площ 20 кв. м и ваучер за обектив на стойност 600 лв. спечели Емилиян Дечев.
Гледайте видео >>
Вижте снимки >>