Градът Гари, където Майкъл Джексън е прекарал детството си, организира бдение в дома на певеца, съобщи Българското национално радио.

Концерт в памет на Майкъл Джексън ще се състои в Бевърли хилс. Кристина Агилера, Марк Антъни, Ел Ел Кул Джей и Смоуки Робинсън ще участват в телевизионно предаване в памет на Майкъл Джексън.

Телевизия Си Би Ес ще излъчи едночасово предаване в памет на покойния певец, чиято внезапна смърт преди година покоси милиони. Тогава феновете организираха бдения, разграбиха музикалните магазини, а няколко интернет сайта блокираха.

Година след смъртта на Краля на попа съдебните спорове продължават и неговият семеен лекар д-р Конрад Мъри все още очаква присъдата си, припомня БГНЕС. Той пледира невинен по обвиненията за непредумишлено убийство и трябва да се яви отново в съда на 23 август. Междувременно Мъри получи разрешение да продължи медицинската си практика в Калифорния.
Публичната вражда между родителите на Майкъл Джексън продължава и преди време Джо Джаксън обвини съпругата си Катрин, че е виновна за смъртта на сина им.

Колкото до трите деца на Джако, Принс (13 г.), Парис (12 г.) и Бланкет (8 г.), те продължават да живеят при баба си. Според нея децата се справят добре и дори неотдавна са се срещнали с биологичната си майка.
Списание Билборд съобщи, че наследството на Майкъл Джексън се е увеличило с над $ 1 милиард от смъртта му преди година. Списанието пише, че продажбите на албума на Джако са генерирали около $ 383 милиона, а приходите от филма "This Is It" са близо $ 400 млн.