Колко време е необходимо на една новина, за да загуби тя своята актуалност, превръщайки се в старина, ако изобщо можем да я наречем така... Ден? Два? Седмица? Месец? Навярно има различни мнения по този въпрос. И все пак всички биха се съгласили, че след четири години всяка вест ще бъде абсолютна отживелица, за която никой дори не се сеща. Въпреки това на Ивайла Бакалова ѝ бяха необходими точно толкова, за да опровергае някогашно твърдение, публикувано в родната преса, че първородната ѝ дъщеря е уголемила бюста си с хирургическа процедура, слагайки си силиконови импланти.

Вероятно носителката на титлата "Мис България" за 2001 г., която съвсем наскоро даде живот на второто си дете, просто не следи всяка излязла публикация, отнасяща се до нея или семейството ѝ, тъй като иначе би загубила немалко часове, опитвайки се да навакса с всичко, което медиите са написали по техен адрес. Въпреки това изненадващо някак е пропуснала най-ясната индикация, че информацията, която едва днес оспори, не е скорошна, а именно възрастта на първородната ѝ щерка. Заглавието сочи, че тя е била на 16 г., когато въпросният материал е излязъл, а в действителност не след дълго момичето ще навърши 20 г.

Вижте снимки на Ивайла >>

Без значение от забавянето обаче, брюнетката, която към момента отново се намира в Дубай, където заедно с малката Вяра, както кръсти наследницата си от Веселин Денков, се наслаждава на далеч по-приятни климатични условия от тукашните, не спести думи, давайки гласност на емоциите, провокирани от прочетеното в статията. Преди часове тя написа дълъг пост в личния си Instagram профил, давайки на всички публицисти да разберат, че не ѝ е приятно, когато пишат за най-близките ѝ хора. Уви, истината е, че популярността, към която мнозина се стремят, обикновено поставя под медийния прицел и техните роднини. Това е част от цената, с която идва славата. И при все, че Ивайла сигурно е била добре запозната с нея, още преди да сложи престижната корона, връчвана на най-красивата жена у нас, тя реши да сподели във виртуалното пространство своите мисли за пресата, и по-точно онази нейна част, която не проверява достоверността на информацията си, търсейки колкото се може по-голямо внимание. Освен това манекенката се възползва от възможността, за да изложи мнението си за цялостната ситуация в държавата ни, като вплете в становището си и своите политически възгледи.

Снимка: Официален профил в Instagram

Ето какво написа тя:

"Този пост е за всички псевдо журналисти, които срамят професията! Търпя ви глупостите от години! Какви ли не измислици се изписаха за мен и ги преглъщам, но заради децата си отказвам да бъда толерантна към начина ви да изкарвате пари... Престанете, защото ще завеждам дела срещу всеки, който си позволи, да се упражнява в писането, използвайки децата ми. Рая е почти на 20 години и вместо силикон иска да учи и да се развива. Гордея се с начина, по който я отгледах и възпитах, а вас откровено ви съжалявам! Тъжно е, че нямате силата и достойнството, да правите нещата по правилен начин, а сте избрали да си изкарвате парите, лъжейки или заблуждавайки хората. Тъжно ми е за читателите, защото това е част от цялата политика на България през последните 15 години. Манипулират ни от години чрез откровени лъжи в жълтите и послушни медии... И това, което са написали за Рая или за мен, е най-малкият проблем... Лъжат за всичко... за кюлчета, магистрали, къщи в Барселона. Унищожават всичко по-пътя си, без да им мигне окото... бизнеси, дори и хора. Втората част е за всички нормални хора... Моля Ви, не вярвайте на всичко, което четете. И спрете да четете жълти вестници и сайтове. Това само Ви ограбва от времето. Знам, че на повечето хора не им е до политика и мислят за оцеляването си... Но аз искрено вярвам, че за да имаме една по различна България, трябва всички, да се обединим и да го поискаме силно... И не на последно място искам да се обърна към хората, за които ще гласувам на 2 април... Знам каква трудна битка водите, но не сте сами! Въпреки цялата пропаганда на купени, жълти медии ще се преборите, защото каузата ви е БЪЛГАРИЯ! Разумните хора знаят, че 12 години не се променят за 2 месеца и искрено се надявам да Ви дадат време! И когато това се случи - не ги разочаровайте и направете БЪЛГАРИЯ спокойно, честно и красиво място за живеене. Защото докато Бай Ганьо създава нормите на живот, само ще възкликваме "Европейци сме ние, ама все не сме дотам" из "Бай-Ганьо журналист" За радост имаме и прекрасни журналисти, които ми дават надежда, че "Байганьовщината" ще изчезне някой ден или поне ще се превърне в малцинство!"

Снимка: Официален профил в Instagram