Вчера, в рамките на специална пресконференция, която бе излъчена по телевизия "7/8", Слави Трифонов заяви, че партията му "Има такъв народ" ще вземе мандата за съставяне на кабинет и представи предложенията за членове на евентуалния бъдещ Министерски съвет. Сред имената, които шоуменът и лидер на политическата организация изброи, безспорно се открои това на музикалния продуцент, създател и управител на компания "Вирджиния Рекърдс" Станислава Армутлиева, която бе изборът му за позицията на министър на културата.

Може да се каже, че това му решение учуди мнозина, включително и самата Саня, добила широка популярност и като част от журито на българското издание на предаването "X Factor", където прекара 4 сезона, която няколко часа по-късно сподели пред родна телевизия, че е не по-малко изненадана.

Вижте снимки >>

И макар нищо все още да не е сигурно, от днес в интернет започна онлайн подписка срещу къдрокосата организаторка на международния творчески лагер за писане на песни - Sofia Songwriting Camp, която е адресирана до Трифонов.

"Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се нуждаем от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция. В сферата на културата има наложителни и ключови въпроси, които трябва да получат навременни и адекватни решения, а това не би могло възможно да се случи, ако постът не е поверен на компетентен и почтен професионалист.

Стопкадър от телевизия 7/8

България разполага с отлични професионалисти в тази област, с реален принос към културата и ясна визия за специфичните проблеми на сектора. Молим да вземете предвид всичко това при избора на друг кандидат за министър на културата. Искрено се надяваме и вярваме, че следва на позицията да застане личност, която защитава не само собствените си интереси, но и работи добросъвестно и компетентно в името на българската култура", пишат организаторите.

Те обаче не бяха единствените, които взеха отношение по темата, тъй като същото стори и поп фолк певицата Андреа, която преди часове ясно даде да се разбере, че също е против предложението на Слави. Нещо повече, по мнението на изпълнителката на "Егоист", ако този сценарий се превърне в реалност, то той може да се окаже смъртоносен за индустрията, в която и тя се изявява.

"Слави, Слави... всичко беше приказки... Ако това се случи, мисля, че с музиката бяхме дотук", написа бившата половинка на боксьора Кубрат Пулев като 24-часова история в личния си Инстаграм профил, към която добави и скрийншот от материал, обявяващ министрите, влизащи в кабинета му.