Защитникът на природата Леонардо Ди Каприо определено не се замисля колко замърсява околната среда, когато става въпрос за лятната му ваканция и посещенията на най-актуалните и красиви места в Европа.

Въпреки че не спира да изнася беседи за това как хората унищожават флората и фауната, самият той не дава много добър пример с поведението си. Медиите припомнят, че Леонардо си взе седмица почивка от борбата със световното замърсяване, за да присъства на фестивала в Кан.

Престоят му, който трябваше да бъде в рамките едва на няколко дни обаче, продължава вече няколко месеца. И по всичко личи, че до края на лятото носителят на "Оскар" няма намерение да променя ежедневието си.

Леонардо и цяла бригада негови приятели са наели огромна, луксозна яхта, с която обикалят Средиземноморието - южна Франция, Испания, южна Италия. Досега мъжката компания е акостирала край Ибиса, Сардиния, Амалфи, Сен Тропе и Тоскана. Актьорът за кратко отскочи и до Лондон, където присъства на няколко светски партита. Заради някои ангажименти пък му се наложи да прелети няколко пъти океана и да се върне до Ню Йорк и Хамптънс, но после пак се връщаше към европейските държави.

Леонардо Ди Каприо е яростен защитник на околната среда

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Екранният Спайдърмен Тоби Макгуайър, който е приятел с Лео още от дете, е един от придружителите му по време на лятната ваканция. Често двамата могат да бъдат забелязани и с различни красавици, които дават мило и драго да гостуват на яхтата им.