След развода с Анджелина Джоли, независимо къде се появи Брад Пит, по петите му вървят слухове за романтични взаимоотношения. Откакто отново влезе в отбора на ергените, на актьора му бяха приписани редица връзки с няколко дами.

Първата му "афера", още преди да подпише бракоразводните документи със съпругата си, бе с актрисата Марион Котияр, с която той си партнира в "Съюзени". Само че французойката отрече, а близък до нея разкри, че тя се чувства напълно съкрушена от обвиненията, сочеща я като основната причина за разбитото семейство на Джоли.

После беше Марго Роби, а американските таблоиди се надпреварваха да пишат за възхищението на звездата от филма "Към звездите" към колежката му. Неназовани източници на пресата дори твърдяха, че той я намира за най-красивата жена, която е виждал, и намеренията му към нея са напълно сериозни. Тогава Роби многократно обясни, че между тях двамата няма абсолютно нищо, но никой не пожела да я чуе, докато тя не обяви годежа си с режисьора Том Акърли, като скоро след това двамата вдигнаха тайна сватба.

Вижте снимки на Алия >>

Последва мълвата, че Пит е потърсил Дженифър Анистън, за която беше женен преди да срещне Анджелина, молейки я да се видят. След нея се говореше, че има връзка с професора по архитектура Нери Оксман, после го спрягаха с дизайнерката на бижута Сет Хари... А преди на хоризонта да се появи германския модел Никол Потуралски, с която действително имаше романс, се твърдеше, че холивудската знаменитост се среща с Алия Шоукат. Папараците в САЩ със сигурност изкараха добри пари, продавайки на медията направените от тях кадри, запечатали как двамата актьори прекарват време заедно. За първи път те бяха заснети през 2019 година, когато посетиха заедно комедийно шоу, а седмица по-късно отново бяха засечени на изложба в Лос Анджелис.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За разочарование на мнозина обаче, в крайна сметка се оказа, че между тях няма нищо повече от добро приятелство, градящо се на общи интереси, както издаде тогава техен близък познат пред "E!News".

В свое скорошно интервю 32-годишната звезда от сериала "Развитие в застой" говори за неудобната ситуация, разкривайки, че Пит дълго време не е имал представа за нея, понеже нямал навика да чете публикациите в пресата, а когато в крайна сметка е разбрал за тях - веднага ѝ се извинил за причиненото неудобство.

"Един ден говорих с него и му казах: "Знаеш ли, че навсякъде пише, че сме романтично обвързани? Освен това фотографи постоянно ме следят, очаквайки явно да ни засекат двамата". Тогава той отговори: "Наистина съжалявам... Случва се. Ако се мотаеш с мен, това става", разказа тя.

Брюнетката обясни, че в онзи период е усещала цялото внимание, което е получавала, като "странен сън", защото дотогава не е изпитвала на гърба си нещо подобно. Тя добавя още, че била "наистина разтърсена", когато един ден отишла на работа и някой ѝ показал изображенията им с Пит, поместени на страниците в списание. По думите ѝ е изживяла истински шок, разбирайки, че обективите вървят по петите ѝ, следвайки я тайно навсякъде.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"По онова време изобщо не ми беше забавно... Аз не съм някакво величие в киноиндустрията, което е свикнало с всеобщия интерес към персоната му. Дотогава не съм имала вземане-даване с папараци... Та те дори не знаеха коя съм! Има нещо наистина иронично във всичко това, което обаче няма нищо общо с Брад. Съзнавам, че основната причина за любопитството бе идеята, че имам отношения с по-възрастен от мен бях мъж... Но не и 20-годишната ми кариера. Това ме натъжава. Глупаво и дори грубо е", сподели открито Алия, добавяйки, че всичко е отшумяло така, както е започнало - спонтанно и изневиделица.

По думите ѝ, след като станало ясно, че между двамата не прехвърчат любовни искри, само за миг всички забравили за нея. Публикациите, уверяващи читателите в отношенията им, за щастие също спрели. На финала Шоукат каза, че носителят на "Оскар" е страхотен човек, когото се радва, че познава.