Южнокорейската кей-поп група Би Ти Ес ще изнесе първи концерти пред феновете в родината си след началото на пандемията от Ковид-19.

Три изяви са планирани следващия месец в Сеул. Концертите са част от турнето "Permission to Dance on Stage", което беше прекъснато заради коронавирусната пандемия. Момчетата от Би Ти Ес ще пеят на Олимпийския стадион в столицата на 10, 12 и 13 март, а изявите им ще бъдат излъчвани и на живо, обявиха от музикалната компания "Бит хит".

"Бихме искали да благодарим на Армията за търпеливото чакане на концерт на живо в Корея", обявиха от фирмата на онлайн платформата на феновете Weverse. Многобройните почитатели на групата са наричани "Армията".

С дебюта си през 2013 г. групата стана изключително популярна. Седемчленната банда влезе в историята през ноември, превръщайки се в първите азиатски изпълнители, спечелили отличието за най-добър изпълнител на Американските музикални награди.

Последният им концерт пред южнокорейските фенове беше през октомври 2019 г., няколко месеца преди да се появи новият коронавирус. Тъй като пандемията се разпространи през 2020 г., Би Ти Ес отложи, а след това и отмени планираното като най-голямото международно турне на групата с почти 40 концерта. Момчетата направиха няколко онлайн прояви.

Би Ти Ес реализираха първите си концерти на живо след началото на пандемията от Ковид-19 през ноември в Лос Анджелис, а най-върлите им южнокорейски фенове долетяха специално за тях. Пандемията засегна и някои членове на групата, въпреки че всички са напълно ваксинирани.