В едно емблематично кафе на улица "Г.С. Раковски", в един не толкова хладен октомврийски ден, малка група от млади хора, готови да експериментират по всяко време на денонощието със стилове, идеи, думи и цветове, се събраха, за да създадат своите визуални съвременни приказки. Повечето не се познаваха предварително. Бяха достатъчно любопитни и отворени да рискуват, хвърляйки се дебрите на съвместната работа, която се превърна в едно споделено приятелство.

Защото във всеки един от тези хора се оказва спотаен Малък принц, който обича безкрайно своята... Роза? - ще кажете... Не. Работа.

Екипът на #URBN празнува своята първа година, в която успя да стигне до сърцата на десетки хиляди чрез скъпите спомени, разкази и мъдрости. Те бяха допуснати от всички онези, които имаха желанието, дисциплината и безстрашието да се оставят в ръцете на екипа. Може би защото и нашите гости, като екипа на #URBNвярват безкрайно на Екзюпери, който е казал, че "ако можеш да се влюбиш в полета и небето, ти знаеш къде трябва да дойдеш. Там ще откриеш хора, които са живи, приключения, които са истински, и ще се научиш да виждаш смисъла зад всичко това".

И за да ни вярвате още повече, обещаваме винаги да търсим смисъл в думите, да пътуваме с вас във времето, за да ви запознаваме с още градска история, за да ви караме да четете, да пеете, да танцувате ... и да ходите на театър. Много скоро ще ви посрещнем с новия, по-богат на съдържание проект. А за да ви покажем, че #URBN гравитира успешно сред градското и модерното ви представяме някои запомнящи се думи на нашите първи нови приятели.

Силвия Петкова се завърна ударно в професионалния си път след като роди малкия Сива

Снимка: URBN

Силвия Петкова, актриса

Силвия Петкова грейна като градско диване с високо вдигнат гард на първата корица на #URBN. Година по-късно й се радваме всяка вечер на малкия екран, в главната роля на Кера от "Пътят на честта", с което изпълни едно от желанията си да е отново пред камера.

"Идва един парадокс - изкуството е нещо изкуствено, не е на истина. А моята задача като актьор е то да е абсолютната истина за мен по времето, докато трае спектакълът или по време на снимачен ден. Пътят до тази истина вътре в мен, емоционалната ми памет, палитрата на чувствата, с които боравя на сцена или пред камера - това е големият ми път"

Успяхме да се сприятелим със Снежана Макавеева, която стана нашата принцеса на градската сцена

Снимка: URBN

Снежана Макавеева, актриса

 В навечерието на рождения си ден #URBN хваща Снежана Макавеева със сценарий в ръка и ново предизвикателство -  за първи репетиции на руската класика "Женитба" на Гогол в театър "Сълза и смях". Изминалата година оставя в живота й ярък спомен - нарича я годината на Кий Уест. В САЩ,  където пътува заедно с представлението "Агенти" на Владо Пенев, се запознава с Пешо Парчето. Двамата наемат Мустанг и отпрашват към дълго мечтания от нея най-краен американски курорт Кий Уест. Яко рок енд рол!

"Така е най-добре - когато нещата от живота си отиват, нека остава място за нови. Така се съхраняваш. Не се връщаш назад чрез болезнени анализи какво е било, какво е станало, какво би могло да е. Нищо не можеш да промениш с лутане. Няма как да бъде другояче. Дори ако щеш - в човешки взаимоотношения, в работа. Трябва да затваряш страницата, не може да си половинчато и в миналото, и в бъдещето. Трябва да сме над спомените и депресиите. Хората се измъчват по миналото"

Велислав Павлов се разкри пред #URBN малко преди да отлети за "Оскар"-ите

Снимка: URBN

Велислав Павлов, актьор

Актьорът Велислав Павлов се подготвя за представлението "Три сестри", което играе днес. Продължава да снима в сериала "Откраднат живот", където се включи в пети, шести и осми сезон. 

"Когато не съм успявал, съм си казвал: не е сега моментът, но пак продължавах упорито да вървя по пътя си. След първия отказ в НАТФИЗ си дадох година почивка и влязох в казарма. И точно там си мислех как ще изляза и ще кандидатствам пак. Просто защото чувах някои хора да казват "има нещо в теб" и исках да го открия. Това ти дава някаква вяра. Тогава не знам какво съм си мислил, какво ме е държало така уверен. Имах своите опасения, че нещата може би трябваше да се случват една идея по-бързо. Но понеже съм доста срамежлив, това ми е част от характера, явно онова, което нося вътре в себе си, излиза по-трудно от мен. Трябва ми време. Има млади хора, които се впускат в актьорството и веднага разцъфтяват. Виждаш ясно какво носят в себе си".

Силвия Станоева сподели за професионалните си странства и вътрешните борби

Снимка: URBN

Силвия Станоева, актриса

След интервюто за #URBN Силвия Станоева продължава активно да работи. Участва в новия пълнометражен игрален филм "Ятаган", в който си партнира с Мариян Вълев и Жени Калканджиева. Приема роля и на гръцка робиня във френския документален филм "Pоmpei Rising"- за древния град Помпей. Тя е и индийката от забавната реклама на OLX. И всичко това веднага след като изкара видеоклип към дебютната си песен. В неделя Силвия заминава за Лондон в студио-клас по киноактьорско майсторство по програма Творческо развитие на НФК.

"Важно е да си буден за тези неща, които теб те интересуват. И много колеги ми казват, че само си харча парите, че по-добре да вляза незабавно във филм или постановка. Но аз усещам това като мой път, непрекъснато искам да покачвам нивото си. Да уча. Не искам да лежа на стари лаври. Всичките ми проекти са били на независима сцена. Кандидатствам, състезавам се, репетирала съм в подлези, в хола, в кафенета. Засега не се е случвало да репетирам в театър. Интересно ми е така. Може би защото театърът е рамкиран, а аз - извън рамката."

Ирена Иванова се срещна с цял рафт червени книги - в тон с дебютния й роман "Остайница" и се разходи в заключените коридори на Библиотеката

Снимка: URBN

Ирена Иванова, писател

Романът й "Остайница" бе номиниран за Роман на годината от "13 Века България", а малко след това беше селектиран в Националния каталог на Националния център на книгата - "Contemprory Bulgarian Prose 2019". Два дни преди рождения ден на #URBN Ирена Иванова получава обаждане и прекрасната новина, че "Остайница" е номиниран и за Националната литературна награда "Елиас Канети". "Окончателно съм доволна от себе си за тази книга, но най-удовлетворена ще бъда, когато я видя на сцена и голям екран. Което предстои", разказва ни Ирена Иванова, позната като Рене Карабаш. 

"Винаги съм знаела, че ще съм това, което съм сега и съм го казвала на всички край мен. Повечето от приятелите ми се подиграваха на мечтите ми. От малка знаех, че ще се занимавам с кино и театър. За писането няма да говоря, пиша от много малка. Това просто го усещаш, носиш го в себе си, знаеш го. Нещо като все едно вече да си живял този живот. Лекувам духа си с книги и спокойствие, но е много важно какви книги четеш, защото имам и любими, за съжаление, събуждащи болезнените ми аспекти. Затова и съветите ми към хората биха били - да внимават какво четат, защото книгите също са хляб. А ние сме това, което ядем. Също да бъдат мъдри и да не позволяват чувствата да ги владеят дотолкова, че да забравят за себе си и своите нужди. А ако са хора на изкуството - да му служат вярно, без никакви компромиси. Защото изкуството и животът не търпят компромиси и истинската любов или творба се раждат само в Божественото"

Боян Арсов се срещна с нас броени дни преди да получи наградата "Икар" за най-добър актьор

Снимка: URBN

Боян Арсов, актьор

За Боян Арсов годинате е повече от успешна. Той бе отличен с грамота от Министерство на културата за творчески постижения. Номиниран е от Столична община за принос в културата. Участва в 4 премиерни представления и печели ИКАР 2019 в категория Водеща мъжка роля. Участва в танцови и оперни спектакли, снима се във новия видеоклип на Любо Киров - "Както преди", а в момента репетира  "Клетниците", реж. Пл. Карталов към Софийска опера и балет, чиято премиера е през декември 2019г. Подготвя и нов независим проект на Театър "ЗОНГ" по текст на Шекспир, който може да очакваме през март 2020г.

"Ако можех да се превъплътя в животно, щях да съм вълк или орел. Цар на птиците, за да мога да летя високо, с орлов поглед да наблюдавам света, или да бродя ниско - с вълчия поглед и глутницата по земята. Все хищници са и макар да съм далеч от подобно поведение в реалността, животинският си инстинкт може би влагам на сцената. Точно там, може би до известна степен несъзнателно. Там изливам сетивата си и усещам, че там живея - на сцената".

Бобо със златния глас се появи в амплоа, на което би завидял и Тупак. Заведохме го на изложба!

Снимка: URBN

Борислав Димитров- Бобо, R&B изпълнител

Бобо продължава подготовката покрай първия си самостоятелен албум "22", който е на финалната права, но само след броени дни ще се качи на сцената за друго вълнуващо събитие. На 13 ноември заедно с Bobo and The Gang ще представят албума си в Terminal 1. Освен че записа парче със SLNG - "Бели петна", чието промо беше преди броени дни, i с което изпълни една от мечтите си, Бобо дебютира на театрална сцена в представлението "Празникът" на Явор Гърдев.

"Изградиха ме неволите. Научих се да не се влияя от хорското мнение. Както и от настроения и течения, и вече съм си една константа - с успех или без успех просто съм тук и сега. И няма значение дали съм на върха или на дъното. Обградил съм се от стабилно стъпили на земята хора като мен, работливи, талантливи, добри... И няма излишни истории!"

Мила Робърт потанцува, попя и се смя, а след това ни разказа защо е шумна тишината й

Снимка: URBN

Мила Робърт, артист

За една година всичко не е и е същото, казва Мила. "Завърших академия, излъгах се, че съм влюбена и сега работя върху албу. Мисля, че всичко е супер, защото се смея всеки ден!", сподели тя. 

"Израснала съм в идеалите на моята глава, които са доста по-добри от реалния живот, който съм си представяла. Гледам да се уча всеки ден да съм по-свестен човек, защото се случва и да се лигавя чисто по женски. Покрай приятелите си раста много, но и много ме търпят. Понякога ми избива онова женското лигавене, но се старая да не правя фасони, особено по време на работа. Реплики от сорта: "не съм доволна от това тука" се опитвам да избягвам, но е много трудно. Женските сетива трябва да се овладяват понякога"

WOSH МС прекара повече от 24 часа буден и в разговори с URBN в една къща с история

Снимка: URBN

Стефан Иванов - Wosh MC, рапър

"Последната година нищо не се промени в живота ми, все същия си го водя. Правя музика, ходя по участия, забавлявам се с приятели, и нямам търпение това да продължи, докато не дам фира! Живея, не водя!", сподели с #URBN WOSH MC, но все пак успяхме да измъкнем информация: работи се по нов албум, който засега надминава дори неговите собствени очаквания. Обещава да бъде най-доброто от WOSH до сега - независим, нецензурен и искрен до края! Първата ни среща с него бе веднага след като спечели риалити формата "VIP Brother"

"Наградата и тая корона, която ми слагат на главата, или трябва да я разхождам като адски специален човек, или не знам как да се държа. Няма лош коментар, обсипан съм с комплименти. Всички обичат Wosh. Всяко едно съобщение не е от един ред, а е под формата на абзац. Не е "голем си", много си "зъл". Написаното започва с идеята, че ти ще кажеш нещо сериозно и искрено на този човек - на мен. Всеки ред е такъв. Всеки ред. Дори тези, които принципно не са се справяли по литература, са се спретнали и са си казали "сега ще му кажа това, което чувствам". Настръхнал съм от два дни. Непрекъснато чета и не мога да повярвам. Не знаех , че такова чудо е отвън. Играех собственото си същество. И изведнъж се оказа, че това е... Шок, истински шок".

Деян и Радина ни подариха незабравими спомени за любов в интимната атмосфера на частно кино

Снимка: URBN

Деян Донков и Радина Кърджилова, актьори

Срещнахме се с актьорската двойка по случай Деня на влюбените, защото кой друг, ако не те, владеят любовната игра във всичките й форми? Чакайте, чакайте, изключете подсъзнанието си - говорим за актьорска игра и представлението им "Любовникът", което бе номинирано за "Аскеер" и с което откриха театралната си 2019 г. Светът им все още се върти около него и около семейния уют в онази приятна мансарда, където приютиха за кратко #URBN.

"Връзката ни е "удари гръм, изви се буря". Не сме планирали амбициозно всяка стъпка, не сме се опознавали. Оставихме да ни помете тази достоевска "буря", защото смятам, че нещата са прости. Отношенията или се задълбочават, или не се. В нашия случай грешки правим и двамата, приемаме двете си страни - нелицеприятните и приятните, които има всеки човек."

Нежната София Бобчева превърнахме в неустоима жена

Снимка: URBN

София Бобчева, актриса

След интервюто за #URBN София Бобчева продължава да е все така тежко ангажирана. Обиколи страната благодарение на театрални турнета, разходи се надлъж и нашир из Италия, участва във филмите "Засукан Свят" и "Екшън" и изкара 3 премиери: "Лъжи ме, обичам те", "Перфектната сватба" и "Три сватби и едно възкресение". Доколкото разбираме, преди дни е започнала да репетира четвърто ново представление в Народния театър, където е щатна актриса. Неуморна и с хъс!

"Научих и че човек трябва при всяко положение да се връща към себе си - независимо в каква лична връзка е, в какъв репетиционен период, филм, снимки - човек трябва да не забравя кой е той и оттам нататък ще си намери мястото. Когато човек е човек. Често се губя, което истински ме дразни, но напоследък все по-често си задавам въпроса - аз ли съм или не съм. Обикновено правя нещо налудничаво, за да се върна към истинското си Аз. Понякога се обсебвам от роли, от хора. Затова трябва да се дръпна, да направя нещо лудо и тогава се връщам, давам си рестарт. И съм готова да чакам търпеливо да се сбъдне поредното ми желание"

Неда Спасова встъпи като истинска царица в "Корона Експрес" - ретро влакът на Цар Борис III

Снимка: URBN

Неда Спасова, актриса

Мистериозната Неда Спасова казва, че много неща са й се случили след нашата среща. "Аз съм просто благодарна! И за хубавото, и за лошото. Донесе ми смисъл и удовлетворение! Честит рожден ден, #URBN", пожелава ни Неда. 

"Момиченцата, които израстват без нужната подкрепа от бащата, често са без достатъчно самочувствие. От малка съм търсила грешките и в майка ми, и в баща ми, от малка цикля върху това защо не са останали заедно. Моите бесове се изразяват в неувереността ми. Тя влачи гняв към самата мен. За съжаление всичките ми бесове са насочени към Неда. Знам си, че трябва да съм сред най-добрите. Хем искам да имам самочувствие, хем трудно го запазвам. Работя за моето сега, покрай "Откраднат живот" - голямо изпитание".

Прея и Евден застанаха за първи път пред обектива на #URBN. за да си поговорим за любов и музика

Снимка: URBN

Прея и Евден, музиканти

Прея и Евден са все така на музикално-любовна вълна - тя отпред с микрофона, той до нея на китарата. Малко след интервюто, където освен информация, получихте и възможност да чуете за първи път откъс от песента на изпълнителката "Лош навик", дойде й дебютен албум, над който се потрудиха двамата заедно. И който Прея самоиздаде. Изпълнителката започна работа в БНР-София, като е номинирана за Жена на годината в Категория "Музика". Евден готви албум с групата DAYO, а на 17-и бе премиерата на новия албум на Миро Иванов, в който той има силно присъствие. И ако това ви се струва активна работа - добавяме само, че колаборация на групата DAYO с лондончанина Alexndr London влезе в новия албум на британския изпълнител.

"По-скоро още по-влюбени сме. Научаваме с всяка година повече един за друг и вече усещаме дори мислите си. Отговаряме си, без да се питаме, срещаме се, без да имаме уговорка....- Да, ето пример. Бях си забравила телефона и бях излязла. Спонтанно реших да мина от друг път и там ме чакаше той, за да ми го донесе. Знаел е откъде ще мина и че без този апарат няма как да се справя с деня си", споделя Прея. Не вярва, че човек има само една единствена сродна душа в живота си. Но знае, че Евден е нейната. Двамата не го разбират веднага, а по естествен път"

Рая Пеева разкри колко я променя голямата любов

Снимка: URBN

Рая Пеева, актриса

След като #URBN се срещна с Рая Пеева преди малко повече от половин година, установяваме, че и до днес животът й продължава да върви като по вода. След като изкара две премиери, участва с половинката си Явор Бахаров в музикалния видеоклип на Остава - "Minute" и в късометражния филм "SEEN", Рая Пеева е снимала и нов сериал, който ще тръгне много скоро по NОVA. А следващата седмица #URBN ще ви срещне с Явор и Рая в едно много по-различно интервю. Очаквайте!

"Масовата известност на моменти ме изморява. Бях особено дива преди, сега се опитвам да се окопитя. Започвам да мисля за сериозни ангажименти, искам да видя какво е животът. Казват, че той е да имаш дете. Може би съм готова за това и искам да опитам. Макар че аз раждам всеки ден - героините си, премиерите си, моите деца. Мисля, че с Явор искаме да запазим любовта си, такава голяма, като сега - за която не намираме думи. Приличаме си по бохемството и егоизма. Защото артистът е егоист, каквото и да си говорим. Най-важното е да се обичаме"

Весела Бабинова се превърна в цветна Мария Антоанета, запазвайки усета на Нейно Височество за мода и любовта й към цветята

Снимка: URBN

Весела Бабинова, актриса

След ролята на Мария Антоанета по URBN, талантливата Весела Бабинова се захваща с две нови предизвикателства - представлението "Сцени от един семеен живот" и снимките във филма "Български кораб потъва". Нямаме търпение да я видим отново на голям екран!

"По темата за съдниците, за които говорим - не съм човек, който отсъжда крайно. Защото не съм била в такава ситуация. Никога не знаеш дали човек не изперква дори в подобна на нейната ситуация. В такива моменти някои хора спират да са себе си, не се разпознават сами, вършат неща, които не са допускали, че може да извършат"

Виктор Танев бе кавалер на малката си дъщеричка Мира за първата й фотосесия

Снимка: URBN

Виктор Танев, актьор

В навечерието на рождения ни ден #URBN хваща Виктор Танев да се занимава с нещо голямо! Този път му предстои премиера на нов аудио роман, върху който работи. Макар да е тайна, издава, че е истинско попадение, а творбата е на известен автор. Очакваме скоро да го чуем в Stоrytel.

"Една от любимите ми роли е режисирана от баща ми Иван Танев. Направихме я преди няколко години, като частен проект с името "Щура любов", по пиесата на Мъри Шийзгал "ЛюбоФ". В това представление вложихме много лично отношение. От баща ми винаги много съм се учил и продължавам да се уча. Самата роля беше изключително предизвикателна - става въпрос за един буквално биполярен човек, бивш интелектуалец, който след университета губи посоката в живота си, губи смисъла си, не разбира любовта, полудява... Мисля, че това може да се случи на всеки. Разумният, начетеният, никой не е спасен от това. Губил съм се и аз. Бавно и трудно се намирам. Мисля, че всеки човек и минавал през подобни дупки. Актьорите са много чувствителни, аз също. Въпреки че с годините свикваш с това и малко или много закърняваш. Тогава изгубването не те повлича с пълната си сила"

Петър Дочев ни създаде истинска история от Бронкс

Снимка: URBN

Петър Дочев, актьор 

По време на незабравимата ни среща с актьора Петър Дочев стана ясно, че той е напуснал Младежкия театър и вече е на свободна практика. През лятото се появи ударно - като героя Язон от Древногръцката митология. Точно когато излиза на сцената на Античния театър в Пловдив по време на представлението "Медея", което се играе на открито, се изсипва проливен дъжд - в пълен синхрон със сценария! Дори природата го подкрепя, но по-важното е, че зрителите останаха да го гледат до края въпреки пороя. Можете да го видите в представлението "Медея", което вече се играе в Театър "Азарян", както и всяка вечер на малкия екран - в ролята на Асен в сериала "Пътят на честта".

"Със сигурност не можете да ме припознаете в инфантилно позитивен супервайзър на неоправдания оптимизъм с "куул вайб", свежи идеи и преднамерен речник с чуждици. Все пак, когато ми се случват мигове на щастие, се опитвам да им се наслаждавам, без да мисля как да формулирам преживяното на стената си някъде в социалните мрежи. Просто се наслаждавам, като един истински телец. В този ред на мисли, жената до мен винаги ми се е чудела как мога да се забавлявам с всеки непознат, в която и да е държава. За мен девизът или някакво верую са с променлива величина, а и не е сериозно да си твърде убеден в нещо, преди да си прекрачил 30-те. Затова продължавам да търся."

Благодарим на всички, които ни подкрепиха!

С любов: #URBN`s Most Wanted Team

Кристина Димитрова (автор), Елеонора Костадинова (фотограф, Studio KARE), Сирма Маркова (стилист), Росина Георгива (грим), Катерина Горанова-Пенчева (фотограф Studio KARE) в прекрасната компания на актрисата София Бобчева (на стола)

Снимка: URBN

Kакто и на част от екипа, които са извън този кадър:

Йорданка Вълчева - мениджър на проекта #URBN

Георги Казаков - фотограф, Димитрина Колева - фризьор, Натали Иванова - фризьор, Десислава Далукова - грим