Елън Дедженерис се извини на екипа си, откривайки новия сезон на популярното си токшоу, след оплакванията за "токсична" работна среда през лятото, като увери, че са направени промени, за да започне "нова глава".

Трима продуценти на шоуто бяха уволнени през август след разследване за тормоз, расизъм и сексуални посегателства.

"Научих, че тук са се случвали неща, каквито не би трябвало да има", заяви 62-годишната водеща в монолога си за началото на 18-ия сезон на шоуто. - "Приемам това много сериозно и съжалявам за засегнатите хора. Направихме необходимите промени и от днес започваме нова глава".

През лятото недоволство на хора от екипа подкопа посланието за добрина и щастие, което шоуто на Елън Дедженерис цели да отправя от екрана. Освен за враждебна и токсична работна среда на снимачната площадка, се заговори и че самата водеща е подла, припомня БТА. Това предизвика кампания в социалните мрежи тя да бъде заменена, както и изявления в нейна подкрепа от звезди като Кейти Пери, Кевин Харт, Алек Болдуин и Ащън Къчър.

Шоуто на Елън е печелило много награди "Еми" от появата му през 2003 г., а самата водеща получи наградата "Марк Твен" за американски хумор през 2012 г., както и много отличия за любим телевизионен водещ.