Кейт Мос е продала имението си в Хайгейт, Лондон, за огромната сума от 11,5 млн. паунда, тъй като иска да замени градския живот със уюта на провинцията.

48-годишният модел е реализирала печалба от 4,25 млн. паунда от жилището, разположено в съседство с бившата къща на Джордж Майкъл, която той купи преди 11 години за 7,25 млн. паунда.

Според "The Sun" Кейт е пуснала имота на пазара в края на миналата година и той е бил купен от партньор в счетоводната фирма PWC. Твърди се, че сега тя живее в дома си в Котсуолдс с приятеля си Николай фон Бисмарк.

Embed from Getty Images

"Кейт е развълнувана, че е успяла да продаде дома си в Лондон толкова бързо. Това е краят на една епоха. Но тя и приятелят ѝ прекараха известно време в провинцията и осъзнаха, че начинът на живот там им подхожда повече", заяви източник пред "Тhe Sun".

Кейт е закрила и един от бизнесите си, като е обявила доброволна ликвидация на Skate LLP. Смята се, че стойността на компанията някога е била 7,8 млн. паунда, а неотдавнашната продажба означава, че Кейт е прибрала 140 000 паунда, останали от активите. Твърди се, че решението й внезапно да продаде имението си в Северен Лондон е било изненада за дъщеря ѝ Лила Грейс, която е прекарала повече от половината си живот там.

Embed from Getty Images

19-годишната Лила разказа на приятелите си: "Спомням си как за първи път си играх на криеница в тази къща, когато тя беше празна, подобно на сегашната".

Говореше се, че Николай е оказвал натиск върху Кейт, за да може тя да поживее в уединение и в трезвеност в името на връзката им. През последния месец тя наистина се постара да стои далеч от алкохола и е прекарала известно време извън Лондон като част от този процес. 

Embed from Getty Images