Певицата от САЩ Майли Сайръс е отменила пътуването си до Австралия, където трябваше да бъде хедлайнер на концерт за подпомагане на пострадалите от опустошителните горски пожари, съобщават Ройтерс и ДПА.

Като причина 27-годишната Сайръс изтъква "локалните, щатски, федерални и международни препоръки" за ограничаване на разпространението на новия коронавирус.

Вижте снимки на певицата >>

Майли Сайръс трябваше да бъде хедлайнер на концерта, планиран за 13 март в Мелбърн - втория по големина град в Австралия, който организаторите са решили да отменят.

Всички средства от проявата трябваше да бъдат насочени към благотворителни организации, подпомагащи пострадалите след опустошителните горски пожари в страната. Огнената стихия унищожи 12 милиона хектара площи и хиляди домове и отне живота на 33 души и около един милиард животни.

"Разочарована съм, че няма да бъда с вас, но трябва да направя необходимото, за да осигуря здравето и безопасността на групата и екипа си", написа в Туитър Майли Сайръс.

Певицата допълва още, че ще направи дарение за Австралия, без да уточнява сумата, както и че възможно най-скоро ще посети страната.

Организаторите на концерта от World Tour съобщават, че всички фенове ще получат парите си обратно, като същевременно отправят призив за дарения в подкрепа на усилията за възстановяване на дивата природа в Австралия, предава БТА.

От World Tour казват още, че въпреки отмененото шоу с Майли Сайръс, на 14 март в Мелбърн ще се състои друг планиран концерт - на британския поп певец Роби Уилямс, който вече е на път към Австралия.