"Трай бабо за хубост", е поговорката, която често използваме при болезнени процедури за да подобрим външния си вид. 

Красивата Дженифър Анистън също разказа как била е потърпевша, а причината: тежка тренировка в залата. "Когато си настроен така: Трябва да правя 45 минути кардио или няма да бъде продуктивна тренировка, може да е обезсърчително", споделя 54-годишната Джен в интервю за "InStyle". "Дълго време вярвах в тази максима и накрая разбих тялото си", допълва.

Според звездата от "Приятели" трябва да усещаме, че натоварваме тялото си по време на тренировка, дотолкова, че да усещаме физическа болка. "Моят физиотерапевт ми даде кукла Барби, която е покрита с кинезио лента", казва Анистън и обяснявайки, че целта на лентата е "да покаже всяка травма, която съм имала през последните 15 години". В миналото Джен е прекалявала с интензивните тренировки във фитнеса. По-късно заменя залата с домашни условия, като спазва същият ритъм, който е бил там. За нея ползите от здравословният начин на живот са много. Една от тях, която изтъква е: "Не бях виждала приятелката си от пандемията насам. Когато се срещнахме тя се бе променила коренно - тялото беше различно, енергията й, никога не я бях виждала такава."

Колкото до упражненията - до съвсем скоро за актрисата кросфитът е бил зачеркнат като "агресивен спорт", а боксът като "тежък", е, поне за китките. А начинът, по който се мотивира е прост - кани си приятели за компания. "Да тренираш сам е скучно. Ако пуснеш хубава музика, можеш да се забавляваш, но аз обичам да ми казват какво да правя и как", казва тя. В случай, че тренира сама, музиката, която предпочита е: "В момента много харесвам Lizzo, обичам Риана, обичам стария хип-хоп от 90-те години." 

За контузията пред "InStyle" любимката на милиони хора по цял свят напомни, че преди 2 години докато е спортувала до такава степен се е натоварила, че не е могла да се изправи от земята. "Сигурно е, че имах 9-милиметров изпъкнал диск", казва тя пред "People" по онова време. "Така че цялата ми тренировка трябваше да се промени."

Преди това Анистън поддържаше интензивна тренировъчна програма, предимно от кардио. "Тренирам почти всеки ден", казва Анистън пред "InStyle" през 2012 г. "Правя 40 минути кардио: спининг, бягане, елиптик или комбинация от трите. След това тренирам пилатес един ден в седмицата, а през останалите дни се занимавам и с йога. Опитвам се да ги разнообразявам."

Дженифър е силно целеустремена и няма намерение да спира със спорта, дори и когато й се налага да пътува за работен ангажимент: "Взимам със себе си осемкилограмови тежести, когато съм отседнала в хотел", споделя тя. И макар да е изключително стриктна в упражненията, то в храната си позволява малко да "чийтне".

"Все ми казват да избягвам пърженото, но не го правя, когато ям пържено, ям много. И не само това, но и сандвичи и паста". За актрисата няма нищо лошо понякога да се правят изключения в менюто, стига да се храним умерено.

View this post on Instagram

A post shared by Pvolve (@pvolve)