Моника Белучи отново пленява със загадъчния си чар, към който още повече вълнение добавя тясната черна рокля, дело на българския дизайнер Петър Петров, позирайки за корица на британския седмичник "The Sunday Times Style". Кадри от грандиозната фотосесия със звездата се появиха в Инстаграм.

Италианската актриса е облякла превъзходна рокля с дълги ръкави, подчертаваща формите и много тънката й талия. Косата й е вързана и само един кичур е понечил да се спусне по челото й. 57-годишната звезда носи бижута на "Cartier". Петър Петров дълги години е работил в Австрия, а тоалетите му са носели Ан Хатауей, Емилия Кларк, Гуинет Полтроу, Джулия Робъртс, Джейн Фонда, Кейт Мидълтън и други. Фотосесията в списанието включва и други тоалети, като съблазнителна плетена рокля с деколте и черно палто. Кино дивата говори за старостта и бившия си съпруг Венсан Касел.

"Разделихме се, но и двамата станахме родители, а родителството е за цял живот. Затова е хубаво в името на децата, да пазим добри взаимоотношения", каза Белучи.

Тя предпочита да не споделя много за личния си живот и на въпрос на журналиста дали сега има връзки с други мъже, отвръща доста остро: "Не мога да повярвам, че питаш, но ми се струва, че поради възрастта ми вече имам право да не отговарям на такива въпроси".

Актрисата възприема старостта като привилегия и вярва, че няма нужда да бяга от нея. Тя посочи още, че никога не се е изтощавала с диети и "винаги е била жена с форми".

"Животът се състои от различни моменти, етапи. Когато сме млади, се радваме на онази естествена красота, която отлита с годините, но в същото време сме щастливи, защото ако остареем, това означава, че сме имали дълъг живот. Когато тялото се предаде, душата се издига", подчерта звездата.

"Не вярвам в съществуването на война между мъжете и женете. Смятам, че е необходимо да се намери общ език за благото на всички. Не искам да уча дъщерите си на омраза. Искам да можем да се споразумеем за всичко и да можем да обсъждаме всичко заедно", признава тя.

Снимка: Getty Images

Белучи и Касел обявиха развода си през 2013 г. Двойката има две дъщери - 17-годишната Дева и 11-годишната Леони.

Венсан е женен за модела Тина Кунаки, която е с 30 години по-млада от него.