Казват, че по целия свят няма по-красива страна от Италия, която е събрала най-впечатляващите пейзажи в пределите на своята територия. Хората, видели ги поне веднъж, твърдят, че завинаги ще останат подвластни на тяхната магия, търсейки обратно път към нея.

Но сред всички възхитителни места на така наречения Ботуш, едно със сигурност се откроява от останалите. Става въпрос за прекрасния Позитано, чиято история е точно толкова разноцветна, колкото сградите, издигащи се по неговите улици. В далечното минало градът е бил процъфтяващо пристанище, но в средата на 19-и век започва постепенно да запада, когато по-голямата част от населението му решава да емигрира, напускайки го завинаги. Няколко десетилетия по-късно той се превръща в разорено рибарско селище, което на пръв поглед изглежда обречено. Но, както често се случва в живота, колелото изведнъж се завърта и ситуацията отново се променя.

Вижте снимки >>

Виновник за неговия повторен разцвет е не друг, а писателят Джон Стайнбек, чиито реалистични творчески произведения, съчетаващи добронамерен хумор и остра социална чувствителност, му носят Нобелова награда за литература. Озовал се там през петдесетте години на двадесети век, той бива толкова силно запленен от мястото, че решава да даде израз на възторга, който изпитва към него, пишейки прочутото си есе "Позитано те поразява дълбоко". Ласкавите думи, с които си служи, за да го опише, очаквано насочват вниманието на знатните европейци към него, които през епохата на големия тур започват често да го посещават. През годините в очертанията му са били дори Миг Джагър и Кийт Ричардс от група Rolling Stones, които създават песента "Midnight Rambler" в едно от местните кафенета.

Днес курортът, разположен на брега на Тиренско море, продължава да бъде сред най-предпочитаните дестинации за отдих под синьото небе, а поредното доказателство за това е фактът, че именно там в момента е очарователната Натали Трифонова, която отдавна е разбрала, че най-добрите истории се пишат върху страниците на паспорта. От няколко дни насам тя споделя в личния си Instagram профил снимки, разкриващи удивителните панорами, на които става свидетел по време на своята лятна почивка, отвела я на удивителното Амалфийското крайбрежие. Почитателите ѝ обаче останаха очаровани не само от притегателната сила на живописния град с пъстри къщи, спускащ се плавно от възвишението, на което е построен, към плажната ивица, но и от тази на обаятелната водеща на предаването "CooLt", чиято привлекателна визия безотказно приковава вниманието, независимо къде се намира. Без значение дали обикаля забележителности през горещите дни, или си отдъхва в заведенията през прохладните нощи, тя избира изключително елегантни тоалети, които подчертават великолепната ѝ физика. Така например, в последната си публикация синоптичката е облечена в дантелен ансамбъл с бял цвят, състоящ се от къс топ с голи рамене и гръб, допълнен с панталон с висока талия и чарлстон кройка. По-рано се показа в черна рокля с тънки презрамки, по чиято дължина се спускаха етажи от диплещ се тюл, а преди това в бял асиметричен тоалет с дълги ръкави и страничен отвор. Независимо какво избере да сложи, тя демонстрира безпогрешен усет към своя гардероб, дрехите в който са подбрани така, че да акцентират върху може би най-забележителната част на тялото ѝ, а именно нейните дълги крака.

"Животът няма инструкции за използване, но има дървета, залези, усмивки и смях, така че взимайте най-доброто от него", пише тя под изображение, на което изпраща залязващото слънце, потъващо зад безкрайния хоризонт.

Снимка: Официален профил в Instagram

Ваканцията на Трифонова започна в края на миналата седмица, когато прелетя над хиляда километра със самолет, преминавайки над четири държави и едно море, за да стигне до първата спирка от своето вълнуващо пътешествие, изпълнено с незабравими преживявания и позитивни емоции. В началото тя прекара известно време в живописния Соренто, издигащ се на скална тераса, предоставяща неописуем изглед към Неаполския залив, вулкана Везувий и остров Капри, където са отсядали имена като Цезар, Казанова, Дикенс, Ницше, Гьоте и редица други. Не след дълго обаче българката реши да опознае и други места, възползвайки се максимално от времето, което прекарва далеч от телевизионното студио.