Актьорът Адан Канто, известен най-вече от филма "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", почина на 42-годишна възраст. Мексиканската звезда е страдал от рак на апендикса, съобщават световните медии.

Неговият публицист Дженифър Алън излезе с изявление: "Адан имаше дълбочина на духа, която малцина наистина познаваха. Тези, които го срещнаха, бяха променени завинаги. Той ще липсва много на толкова много хора".

Warner Bros. Television и FOX Entertainment също излязоха с изявление за смъртта на актьора. То гласи: "Съкрушени сме да научим за кончината на Адан Канто".

Адан Канто се ражда в Мексико. Израства в Тексас, където се развива и страстта му към музиката. На 16-годишна възраст се мести в Мексико Сити, където преследва кариера като китарист и певец. Там започва да се снима в телевизионни реклами и е забелязан от човек, който търси таланти. Той изиграва важна роля в живота му, тъй като го ориентира към актьорската кариера.

Първата поява на Канто на малкия екран е в трилъра “The Following“ през 2013 г., където си партнира с Кевин Бейкън и Джеймс Пюрфой. Година по-късно се появява във филма за супергрои "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще". Там влиза в ролята на мутанта Слънчево петно, който може да канализира силата на слънцето. Въпреки че участва в една от най-хитовите кинопоредици, най-значимата му роля остава тази на Арън Шор - съветник на президента на САЩ в политическия сериал “Designated Survivor“. В него той записва общо 53 епизода в рамките на три години. 

Вижте снимки на Адан Канто >>

Последният му проект е главната мъжка роля в мафиотския сериал "The Cleaning Lady", където изиграва дясната ръка на опасен мафиот, който помага на млада жена да намери лечение за сина си. От Адан се очакваше да вземе участие в снимките на третия сезон на сериала, но уви заради здравословното му състояние бе отложено. В личен план актьорът имаше жена и две деца.