40-годишният актьор от поредицата "Бързи и яростни" и неговият приятел и бизнес партньор Роджър Родас се блъснаха с "Porsche Carrera GT" в стълб и изгоряха на 30 ноември 2013 г. в градчето Санта Кларита, Калифорния. Шофираше Родас.

16-годишната Медоу Рейн Уокър е завела делото в съд в Лос Анджелис, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. В иска се посочва, че компанията производител е "икономисала" от обезопасителните характеристики на автомобила, които са могли или да предотвратят катастрофата, или поне да запазят живота на пътниците. В иска пише още, че колата е пламнала, но заради дефект в колана Уокър не е могъл да излезе. Освен това от компанията знаели, че моделът им автомобил има "история на нестабилност и проблеми с контрола".

"Ако не бяха тези дефекти, Пол Уокър щеше да е жив", се казва в иска, цитиран от БТА.

Разследващите катастрофата посочиха като причина за нея превишената скорост, с която Роджър Родас е карал - 151 км/ч при ограничение от 75 км преди удара. Според адвокатите на Медоу той обаче не е шофирал с превишена скорост. Миналата година дело срещу "Порше" заведе и вдовицата му Кристин.

Представители на автомобилния производител засега не са коментирали новия иск.