Тази пролет изключителният изпълнител, текстописец и продуцент Ричард Маркс ще отведе българската публика на романтично пътешествие, 10 години след първата си изява у нас, когато вдигна на крака Зала 1 на НДК с най-големите си хитове. Соло-акустичният концерт на 28 март тази година се организира от Loud Concerts. Аудиторията ще има щастието да се наслади на магията на артиста с феноменален глас, който ще изпее вечните си песни като "Hazard", "Should"ve Known Better", "Right Here Waiting", "Now and Forever".

Купи билет

По време на дългогодишната си кариера, Ричард Маркс бележи множество успехи. Роденият в Чикаго изпълнител има над 30 милиона продадени албума по света, като се започне от едноименният дебют с Топ 5 сингъла, между които "Hold on to the Nights" и донеслият му награда "Grammy" - "Don't Mean Nothing", за най-добро мъжко рок вокално изпълнение.

Последвалият през 1989 Repeat Offender е още по-успешен, като се превръща четири пъти в платинен и включва #1 синглите "Satisfied" и "Right Here Waiting". Продукциите Rush Street (с хитовете "Keep Coming Back" и "Hazard") и Paid Vacation (с "Now and Forever") също стават платинени и така Маркс се превръща в един от най-успелите артисти в поп-рок историята. Той все още е единственият изпълнител, който влиза в Топ 5 на Billboard чартовете с първите си седем сингъла.

Купи билет

Но това далеч не е всичко, той се налага и като успешен автор на песни и продуцент, с песни като "To Where You Are," първият сингъл от дебютния албум на Джош Гобан и убийственото парче на NSYNC "This I Promise You." Печели "Grammy" за песен на годината през 2004 за съавторството на "Dance with My Father" на Luther Vandross. Като изпълнител, автор и продуцент Ричард има общо 14 сингъла, станали номер 1 (между които и "Long Hot Summer" на Keith Urban), и е един от малкото артисти с хит сингли, заели челни позиции в класациите, през всяко едно от последните четири десетилетия.

През 2010 издава албум с най-големите хитове - Stories To Tell, от който е хит-сингълът "When You Loved Me", а последният албум с нов материал Beautiful Goodbye е издаден през 2014 година.

Ричард Маркс допринася непрестанно с дарения към различни благородни каузи и участва и в множество благотворителни концерти.

Купи билет

Романтичното пътешествие с него на 28 март 2020 година в Зала 1 на НДК е с начало 20 часа.

Снимка: Loud Concerts