Британският певец Род Стюарт защити подкрепата си за Украйна, след като бе освиркан на концерт в Германия, съобщават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА. По време на събитието бе показано изображение на украинския президент Володимир Зеленски, както и знамето на Украйна.

Стюарт открито поддържа Украйна, която е разкъсвана от войната. Изпълнителят подпомогна семейство от седем бежанци, бягащи от руската инвазия, като им осигури жилище и се погрижи за сметките им. Той и преди използва хита от 1991 г. "Rhythm Of My Heart" по време на турнетата си в знак на солидарност към Украйна. Описва песента като "военна". "Подкрепях украинския народ през цялата война", каза Род пред РА Media. "Членове на моето семейство осигуриха доставки на стоки до Украйна. Освен това наех къща във Великобритания за едно бежанско семейство, както и осигурих работа на двама украинци като част от екипа на турнето ми. Така че да, подкрепям Зеленски и народа на Украйна и ще продължа да го правя", каза музикантът.

"Путин трябва да бъде спрян. Прекарвам времето си, свирейки за германската публика, споделяйки някои специални спомени, и с нетърпение очаквам оставащите концерти", добави той.

Стюарт организира наемането на камиони, пълни с провизии, и откарването им до границата с Украйна. Той ще се завърне в Германия за концерти в Хамбург, Кьолн и Мюнхен.