Носителят на "Грами", "BRIT", "Златен Глобус" и "Оскар" - Сам Смит, представя днес дългоочквания си нов албум "Love Goes", който излиза у нас от Universal Music Group/Анимато Мюзик.

Малко след премиерата на сингъла "My Oasis" с участието на неподражаемия Burna Boy, супер звездата на световната поп сцена, представи песента "Diamonds". Тя е поредният проект в изключителната музикална история на изпълнителя, който демонстрира красивите му вокали с текст, разказващ предизвикателна приказка за любов, изживяна без колебание.

Музикалното видео е дело на режисьора Luke Monaghan (How Do You Sleep, Too Good At Goodbyes, Writing"s On The Wall). За малко повече от месец след премиерата си видеото към "Diamonds" е гледано близо 25 млн. пъти в YouTube. Песента бързо стана хит не само във Великобритания, но и в световен мащаб, като у нас парчето се нареди под номер 8 в националната ни класация за най-излъчвани песни в радио и тв ефира.

За обложката на новия си албум Смит се доверява на световнопризнатия британски моден фотограф и създател на филми Алистър Маклилън, работил с "Vogue", "Kim Jones", "Louis Vuitton".

За песните в "Love Goes" Сам избира да работи с екип от доказани професионалисти, както и с добрия си приятел Гай Лорънс ("Disclosure") и дългогодишния си партньор Джими Нейпс, за да завърши колекцията от песни, върху която работи през последните 2 години, преживяна лично и разказваща различни истории от живота на Сам.

"Последните 2 години бяха най-експерименталните в живота ми в личен и професионален план. Всеки път, когато влизах в студиото, си обещавах, че ще се целя към звездите и няма да си поставям граници. Резултатът е толкова магичен, терапевтичен и забавен. Любовта ми към музиката е толкова необятна и всичките ми забранени удоволствия прерастнаха в удоволствия. Без вина, без срам, просто любов към пеенето, създаването, танцуването. Благодарен съм на всеки човек, който е прегърнал моята креативност и е приел посоката, в която вървя, на всеки, който ми позволи да съм този, който искам да бъда... слушайки песните ми с отворено сърце и възприемайки всяка от тях като цвете в градина. Постарах се да не се възприемам твърде сериозно, докато пишех тези песни. Надявам се, че те ще ви накарат да се усмихнете, защото аз се усмихнах и продължавам да го правя", споделя певецът.

Снимка: Universal Music Group/ Анимато Мюзик

Освен синглите "My Oasis" и "Diamonds" новият албум включва и други издадени вече парчета, сред които колаборации с изключителни артисти - талантливата Normani в мултиплатинения световен хит "Dancing With A Stranger", Calvin Harris в "Promises" и Деми Ловато в "I"m Ready".

За да отпразнува премиерата на "Love Goes" Sam Smith ще представи песните от албума, както и най-големите си хитове, в специален лайвстрийм концерт на живо от легендарното Abbey Road Studios със съдействието на American Express® UNSTAGED. Шоуто ще включва елементи с въпроси и отговори, както и участие на публиката.

Снимка: Universal Music Group/ Анимато Мюзик