Сърбия е в шок след информацията за арестувания режисьор Мирослав (Мика) Алексич, когото 26-годишната актриса Милена Радулович обвини, че я е изнасилил, докато е посещавала неговото училище за актьорско майсторство, пише вестник "Вечерне новости", цитиран от БТА.

Радулович разказала, че не е единствената негова жертва, тъй като той имал схема за малтретиране на другите момичета, на които преподавал и които също са докладвали за него в полицията.

Случаят раздели обществеността, пише "Новости", отбелязвайки, че докато някои безрезервно подкрепят момичетата , които са събрали смелост и са съобщили за сексуалното насилие, други се съмняват в обвиненията.

Стопкадър: K1 TV

"Школата на страха - Мика Алексич от десетилетия се е гаврил с девойки в школа за актьорско майсторство", пише в заглавие вестник "Курир".

Изданието пише, че собственикът на прочутата школа за актьорско майсторство "Ствар срца", на 68 години, е бил арестуван по подозрение, че е изнасилвал или сексуално посягал на най-малко пет момичета. Разкрита е чудовищна мрежа, в която някои от жертвите са били малолетни, пише изданието. "Курир" отбелязва, че Алексич е бил разследван в продължение на три месеца. Първата жертва, която е непълнолетна и в момента посещава неговото училище по актьорско майсторство, е съобщила в полицията и оттогава е започнала верижна реакциия и това стигнало до Милена Радулович. Младата актриса години наред е премълчавала, тъй като е смятала, че единствено тя е преживяла насилие и травма, но когато се оказало, че има още жертви, решила да се организират и заедно да съобщят за маниака. Подозира се, че Алексич не от години, а от десетилетия сексуално е малтретирал девойки, които са посещавали неговото училище. Със сигналите до полицията се разкри чудовищна мрежа на сексуален хищник, който иначе настоява всички момичета да носят поли, пише " Курир".

Стопкадър: Studio B

Мирослав Алексич ще бъде изслушан днес пред Висшата прокуратура в Белград. За изнасилване и сексуално малтретиране на жертва, докато е непълнолетна, в наказателния закон е предвидено наказание от пет до петнадесет години затвор. Законът прави разлика между непълнолетно и малолетно лице, за каквито се смятат децата до 14 години.