Актьорът Том Кълън е бил първо диджей и барман, а чак след това става актьор. Това разказа в откровено интервю за bTV звездата от хитоввата драма "Залезът на тамплиерите".

"Когато се преместих в Кардиф станах диджей и управлявах бар, чак на 22 години започнах да уча актьорско майсторство", спомня си актьорът. "Първата ми година след дипломирането беше много късметлийска с участието ми в независимия филм "Уикенд". Там изиграва роля на гей, но това никак не го притеснявам.

"За мен това е просто една любовна история", заяви Кълън.

Роден е през 1985г. в Уелс. в семейството на ирландец и англичанка - писатели и драматурзи. през 2009г се дипломира в кралския колеж за музика и драма, а 2 години по-късно печели ролята на Ръсел в независимия "Уикенд", който му носи наградата - най-добър млад актьор на Британските филмови награди. Следват роли в "Черно огледало" и култовото му изпълнение в поредицата "Имението Даунтън". По-скорошните му роли включват участие в "A hundred Streets"с Идрис Елба, а през 2017г. заедно и с Кит Харингтън в "Gunpowder" по BBC One. Партньорка в живота му е известната актриса от "Клонинги" - Татиана Маслани.

В "Залезът на тамплиерите" Кълън играе ролята на Сър Ландри.

"Родителите ми са писатели и работеха за малък провинциален театър, така че прекарах много време в залата за репетиции, така че винаги съм искал да бъда актьор и дори да режисирам", каза Том Кълън в интервю за предаването "Тази събота".