Тя ще пристигне от Цюрих, където предната вечер има организиран концерт. Гласовитата българка ще зарадва публиката с "Love unlimited" и ще поздрави феновете с гръцки песни. Интересът на гърците към нашата изпълнителка е огромен. Тя ще остане в Атина два дни, за да отдели време за срещи с медиите. На 13-ти официалният фен клуб "OGAE Гърция" организира специална вечер с нея и почитателите на Евровизия.

Междувременно стана ясно, че над 55% от българите смятат, че песента на Софи Маринова ще има успех на конкурса Евровизия. Дискусията по БНТ1  събра различни гледни точки, аргументи „за” и „против” представянето на България с песента „Любов без граници”.

Ппредседателят на БГ Академия Стефан Димитров обясни, че тази година журито се е обединило около тезата, че песента, която ще представя България, трябва да е интересна и да е знакова за региона. „Песента беше една от удачните, които би трябвало да направят някакво впечатление на Евровизия. Това е етно музика, която се харесва навсякъде и е по-близо до сърцата на хората”, сподели още той. Мнението на Стоян Михалев бе, че изборът на Софи Маринова е признак на нормалност на все още развиващото се българско общество: „Престъпни елити създадоха своя култура, през която изпраха парите си. И така цяло поколение живее с грешни ценности, проповядвани от чалгата. Но тази песен не е израз на тази култура.

Тома Спространов сподели, че идеята да се пее „обичам те” на толкова езици е много добра. „Софи е любимка на цяла България. Аз не обичам чалга, но това не е чалга. Софи има много естествен чар и е едно обикновено момиче, което може да излезе от съседната кооперация. Аз мисля, че тя има много голям шанс”, заяви още той.

Певецът Георги Христов също подкрепи Софи Маринова в ТВ интервю и разкритикува основната й конкурентка ДесиСлава. Той каза, че според него гласовитата ромка е уникална певица, на чийто глас се възхищава. "Тя пее като метроном!", допълни изпълнителят. Георги Христов определи конкурентката на Маринова на финала - ДесиСлава, като слаба певица, която не се е представила добре на сцената и която "просто не може да пее на живо".

Запитан за коментар относно негативните настроения към Софи заради това, че е от ромски произход, Георги Христов каза: "Не трябва да се мразим помежду си, не трябва да насаждаме етническа злоба". Той повтори, че Маринова е била най-ярка и запомняща се на сцената, че парчето й не е чалга, а денс, и пожела успех на нашата участничка на "Евровизия" в Баку.

Софи Маринова издаде как се подготвя за Евровизия >>
Снимки от представянето на новия дует на Софи с Устата >>

Вижте снимки от финала на БГ Евровизия >>
Видео >>