Хората обичат повече кучетата си, отколкото себеподобните

stat 12:34  |  2 ноември 2017 / Всички / Дом / Редактор: Нели Делчева /  
Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а много често като на техни деца Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а много често като на техни деца
Сн.: Shutterstock

Вече е научен факт - стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, отколкото себеподобните, установиха експерименти с доброволци.
В тестовете били включени 240 студенти, на които им представили фалшиви изрезки от вестници, съобщаващи за нападения с бухалка над човек или куче, оставило ги със счупен крак и множество наранявания.

В различните статии били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в експеримента най-много са разтревожени за съдбите на палето, бебето и възрастното куче. 30-годишният индивид будел най-малко съчувствие.

Възрастното куче получило по-малко емпатия в сравнение с пеленачето, което идва да покаже, че възрастта при домашния любимец има значение. Но все пак четириногото изпреварва по симпатия възрастния човешки индивид в класацията, пише "Метро", цитиран от БТА.

Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а много често като на техни деца или като на членове на тяхното семейство.

Друго изследване поискало от участници да дарят по 5 лири за да спасят някой си Харисън. Когато дарителите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън човека.


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Журналистка обвини Майкъл Дъглас в сексуален тормоз
  • Принц Уилям почти обръсна главата си
  • Кембъл и Мос на подиума за Louis Vuitton в Париж
  • Меган не отстъпва на Кейт по стил
  • Нора Шопова: Мога да се омъжа за президент
  • ”Мис България” 2017 заплаши със съд
  • Доли Партън задмина Елвис
  • Уди Алън отново отрече обвиненията на Дилън Фароу

Акценти


Кембъл и Мос на подиума за Louis Vuitton в Париж
Манекенките-легенди Кейт Мос и Наоми Кембъл се появиха на подиума за ревюто на "Луи Вюитон" в Париж.

Заведения


Ресторант Ботаника

Напълно реновирания ресторант Ботаника, разположен в спокойна и к ...

Rock it

Създаден през 2011 година, рок бар RockIT се превръща в едно от н ...

Зодиак