Хората обичат повече кучетата си, отколкото себеподобните

stat 12:34  |  2 ноември 2017 / Всички / Дом / Редактор: Нели Делчева /  
Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а много често като на техни деца Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а много често като на техни деца
Сн.: Shutterstock

Вече е научен факт - стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, отколкото себеподобните, установиха експерименти с доброволци.
В тестовете били включени 240 студенти, на които им представили фалшиви изрезки от вестници, съобщаващи за нападения с бухалка над човек или куче, оставило ги със счупен крак и множество наранявания.

В различните статии били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в експеримента най-много са разтревожени за съдбите на палето, бебето и възрастното куче. 30-годишният индивид будел най-малко съчувствие.

Възрастното куче получило по-малко емпатия в сравнение с пеленачето, което идва да покаже, че възрастта при домашния любимец има значение. Но все пак четириногото изпреварва по симпатия възрастния човешки индивид в класацията, пише "Метро", цитиран от БТА.

Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а много често като на техни деца или като на членове на тяхното семейство.

Друго изследване поискало от участници да дарят по 5 лири за да спасят някой си Харисън. Когато дарителите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън човека.


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Ракът на Джулия Луис-Драйфус спря сериала ”Вице”
  • Вижте Диляна Попова като малка
  • Кристиан Костов ще пее на ”Мис свят” в Китай
  • Мегз отслабна с 8 кг
  • Откриха ”Киномания” с ”Безкрайната градина”
  • Джейсън Момоа показа мускули в Men's Health
  • Бившата на Берлускони му връща 60 милиона евро
  • Ивайло Захариев тренира с Джокович

Акценти


Джейсън Момоа показа мускули в Men's Health
Екзотичният хаваец споделя за мъжките си играчки, животът на баща и детството.

Заведения


Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Зодиак