Тренировките три пъти седмично не са нещо трудно за изпълнение. Да, ама не. Особено когато ставането от леглото в забързаното ежедневие ни се струва като изкачване до Черни връх. Все пак тренировките наистина ни карат да се чувстваме много по-добре и физически, и психически. А приливът на енергия не закъснява. Затова е добре да сме в крак с новите тенденции във фитнеса, които се задават през новата 2019-а година.

Бягащата пътека се завръща

През 2018 година бягащата пътека навлиза в груповите занимание с 82 % ръст спямо предишната 2017-а. В големите столици по света се появяват специални студиа, посветени на бягащите пътеки. Популярни стават виртуалните съвети, както и многобройните апликации с аудио навигация за тренировка на пътека.

Летене

Летенето във всичките му разновидности завзема спортните центрове. Антигравитационен фитнес, въздушна йога, дори въздушно висене от обръч. Колкото и да са трудни тези тренировки, мускулите на ръцете и корема ви стават бетон.

Тренировките стават все по-къси и по-къси

Все повече хора се записват за спортни занимания, които траят по-малко от 45 минути. Та кой в днешно време може да си позволи да прекара два часа във фитнеса? Както се вижда от популярните комбинирани тренировки, кратките спортни натоварвания също могат да са ефективни при оформянето на тялото. Дори се твърди, че те дават най-бърз реултат. А и трудно ги пропускаш, защото все ги сместваш някак в графика си.

Тренирай, после работи!

Със сигурност след тренировка не ни се иска да отворим лаптопа, който да ни залее с имейли. Ала все повече фитнеси на запад обособяват места за сядане и работа между сериите. Обратният вариант също е популярен. Все повече офиси осигуряват на служителите си зала за спортни занимания.

Спорт вкъщи

Отново поради прекомерната натовареност през деня, много хора намират време за тренировки само преди и след работа. Българските млади майки също преоткриват тази тенденция. Така си спестяват парите и нервите около посещенията във фитнеса, докато са заети 24 часа с бебето. Кой ще го вземе, може ли да се заделят пари от майчинските? Няма нужда от тези въпроси. Просто ни трябва едно шалте, а детенцето също може да се включи в тренировките.