Македонска наденица в червено вино с подправки
Вкусна рецепта за прохладните дни
Време за подготовка: 5 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4-6
Продукти:
4 парчета македонска наденица "Аз ям!"
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
1 дафинов лист
400 мл червено вино
2 с.л. мед
1 ч.л. пушен пипер
3-4 клонки магданоз
Домати
Начин на приготвяне:
Нарежете наденицата на парчета с дължина 3-4 см.
Загрейте зехтина в голям тиган и запържете наденицата за 7-8 минути до покафеняване. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.
В същия тиган и мазнината от пърженето сложете ситно нарязания лук и гответе на слаб огън 5 минути. Добавете ситно нарязания чесън, дафиновия лист и гответе около минута.
Налейте виното, върнете наденицата в съда, увеличете котлона, оставете да заври и гответе, докато течността намалее наполовина и стане с консистенция на сироп, като разбърквате периодично. За последните 5 минути добавете меда и разбъркайте добре.
Поднесете с хрупкав хляб, ситно нарязан магданоз и червено вино.
Още интересни и вкусни рецепти ще намерите в сайта на "Аз ям!".
НАЙ
Децата на Хю Джакман се чувстват виновни, че са приели новата му приятелка Сътън Фостър
Лиса Кудроу призна, че й е било трудно да се сближи с колегите си от "Приятели"
Франки Мюниц разкри, че е останал без приятели
Въпреки развода Джей Ло и Бен Афлек не планират да прекъснат напълно контакт
Дъщерята на Михаел Шумахер чака първо дете
Децата на Хю Джакман се чувстват виновни, че са приели новата му приятелка Сътън Фостър
Дензъл Уошингтън получи свидетелство за свещеник
Лиса Кудроу призна, че й е било трудно да се сближи с колегите си от "Приятели"
Том Круз все повече подхранва слуховете, че си има нова приятелка
"Кралицата на Коледа" Марая Кери не може да опакова подаръци