Красавицата видимо беше развълнувана, докато получаваше уникалната корона от миналогодишната победителка Ромина Андонова. Ваня обеща, че ще се постарае да се представи добре на конкурса „Мис Свят” и благодари на всички, които са я подкрепяли.

Вижте снимки >>
 
Ваня Пенева успя да пребори конкуренцията на останалите 11 момичета и да впечатли най-много журито, в което бяха шефката на модна агенция Visages Жени Калканджиева, шефката на „Интерсаунд” Ирина Папазова и председателят Емил Кошлуков. Качествата на красавиците оценяваха още диетоложката Енджи Касабие, телевизионерът Стойчо Керев, продуцентът Лес Уелдън, Десислава Митова.

Всеки член на журито даде своя топ три на най-добрите кандидатки. Точките бяха събрани с тези, които зрителите дадоха за своите фаворитки.
 
След дефилетата, в които момичетата се представиха по неформално облекло, бански и официален тоалет, любимката на журито се оказа Ваня Пенева, а на второ и трето място бяха класирани съответно Олга Модева и Деница Стоянова. Зрителите пък предпочетоха Ваня Иванова за номер 1, съобщават от bliasak.bg.
 
Час преди обявяването на името на победителката в конкурса „Мис България 2011” Жени Калканджиева сподели с водещата на събитието Нели Атанасова, че е много впечатлена от тазгодишните кандидатки. По думите й момичетата освен красиви са и изключително умни и амбициозни.
 
Голяма изненада направиха гост-изпълнителите Цветелина Янева и Азис. Двамата решиха да се представят с парчета далече от стила попфолк, в който се изявяват. Азис дори изпълни песен на английски от филма „Бурлеска”, което в лентата се изпълнява от Кристина Агилера.