Пълнена зелка

1 прясна зелка (1кг), 600 г свинско месо от врат, 500 г кайма смес (свинско и телешко), 1 пилешко бутче, 200 г бекон, 100-120 г ориз, 2 домата, 1 глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 200 мл червено вино, 2 кубчета бульон (зеленчуков и телешки), и 100-150 мл олио Омесваме каймата. Подправки за зелката: 1 ч.л. млян кимион, 1 ч.л. сол, 2-3 щипки черен пипер

Обратно в новината

Коментари - Пълнена зелка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изпратих я цялата, странно. Ето как завършва:6. Издълбаваме вътрешността, която нарязваме на ситно, осоляваме и претриваме. Прибавяме към месото, задушаваме до омекване. Наситняваме пресния джоджен и магданоза, добавяме към зелето, разбъркваме. 7. Поръсваме добре вътрешната част на издълбаната зелка с подправките за нея. 8. Поставяме я в глинено гърне и пълним последователно с двата вида плънка. Поливаме с останалия бульон. 9. Нарязваме на шайби доматите и ги подреждаме върху зелката. 10. Затваряме с изрязания зелев капак. Похлупваме гърнето. Печем на умерено затоплена фурна най-малко за 1,30 часа на 180-200 градуса.

нЕ СТАВА ЯСНО КАКВО СЕ ПРАВИ СЪС ЗЕЛКАТА. КАК СЕ ПЪЛНИ?

Когато я поставим в гърнето, или в съда в който ще се готви, започваме тогава да я пълним с плънката

Рецептата не е довършена. А започва добре ....