Заливаме кубчетата бульон със 700 мл гореща вода. В половината от мазнината задушаваме нарязания лук. Прибавяме каймата и виното, разбъркваме и задушаваме докато останат на мазнина.

Добавяме ориза и оставяме да ври. Поръсваме с подправките за каймата. Прибавяме около 200 мл от бульона и оставяме да поври докато поеме течността.
В останалата мазнина запържваме нарязаното на малки късчета свинско месо.
Нарязваме предварително обезкостеното пилешко бутче на парченца.

Прибавяме го към свинското. Запържваме до омекване. Прибавяме наситнените скилидки чесън и нарязания бекон.

Изрязваме зелката от горната и долната й част. Издълбаваме вътрешността, която нарязваме на ситно, осоляваме и претриваме. Прибавяме към месото, задушаваме до омекване. Наситняваме пресния джоджен и магданоза, добавяме към зелето, разбъркваме.

Поръсваме добре вътрешната част на издълбаната зелка с подправките за нея.

Поставяме я в глинено гърне и пълним последователно с двата вида плънка. Поливаме с останалия бульон.

Нарязваме на шайби доматите и ги подреждаме върху зелката.

Затваряме със зелевия капак. Похлупваме гърнето.
Печем на умерено затоплена фурна най-малко за 1,30 часа на 180-200 градуса.