Японките имат най-здравословен хранителен режим

За да живеете по-дълго трябва да следвате хранителния режим на японките, включващ зелен чай и сурова риба, съветват учените.

Обратно в новината

Коментари - Японките имат най-здравословен хранителен режим | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пообиколил съм света, имам представа от яп. кухня в добрия ѝ вариант, както и от почти от всички останали, но като бълг. скара от преди 40 г. и онези салати и хляб (както и виното , ракията, сиренето, кашкавала и луканката) не съм срещал никъде по света...и за съжаление вече и тук у нас. ПП. Мерилото за една храна е , след като си се нахранил добре, половин час по-късно да ти се прииска отново и със същия "ищах" да седнеш отново на масата и да започнеш от начало. Тъкмо това е критерият за хубавата бълг. скара - която вече е забравена.

Избира жена измежду жени от жълтат раса : японки, китайки , корейки или филипинки (последните май са най-подходящи).

След Фокушима?!! След Фокушима, би следвало да се откажат да ядат толкова много риба и любезно да я експортират към гладуващите страни ...

Мъничка японка ще си взема, Всичко в моя дом ще е Hitachi! Японците са зле с психиката, но са много старателни и изобретателни и се отрепват от работа. Преди години питах един японски мениджър от NEC, по колко часа работят - той посочи един от другите и каза "Той работи по 12 часа на ден, a аз понеже съм мениджър, работя по 16". Иначе, аз лично напълно съзнателно се отказвам от суровата риба (и всякакво месо)!

Не им се прибира у дома явно, но не е ясно защо ...

Работете сериозно, за да изплатите лошата си карма и натрупаните грехове.

Разковничето е сурова риба ! Готов съм да подам 17 сантиметров суров шаран на засукано японче! ;-)

Имам паламуд 18 см,искам японка!!!!

Ще се измъчиш. Много са тесни там долу. Вервай ми. Но това е една от малкото им хубави черти , на фона на това ,че 70-80% от тях са силно кривокраки.

Jeni

И късокраки!

Тея дето ми цъкат минуси са от големия размер - като кофи или в най добрия случай като попски ръкав. Бъдете здрави, защото по-тесни НАМА КАК ДА СТАНЕТЕ освен без хирургическа намеса :)

Не диетата ги прави дълголетни, а установените от столетия отношения на уважение и респект едни към други. Те са най-вежливата нация на света, а това води до спокойствие и хармония на духа,което е най-важното за човешкото здраве.

Какъв респект-виж кво правят на война

На война като на война,няма спор, НО вижте как се държаха при Фокушима - нямаше никакви грабежи и мародерства, а хората си личат във времена на криза.

Никой не ви казва да ядете сурова риба и миди Яжте повече риба, салата ,пресни зеленчуци...приготвени на скара задушени Наистина традиционната японска кухня е сурова..

Като говорят за Япония и тяхното дълголетие защо никога не споменават една малка подробност - имат най-доброто здравеопазване.

а знаеш ли, че нямат пенсии ? Разчита се на финансовата култура на човека докато е бил в работоспособна възраст!

Особено откакто им гръмна Фукушимата, диетата на японките стана още по-здравословна. Да.

Японките не маат ли бургери в Макдоналдс както тука в Булгаристан нашенките беше голяма гъзария да отиде в Макдоналдс.

Аз съм напълно съгласна с теб. Но няма как да убедиш в това някой консервативен българин, те знаят всичко и то най-добре...

ами живеят далго, но какъв живот е пък това? живот на стафида без свободно време и без забавления. Японският модел на живот е нещо, от което страня съзнателно. Първо тяхната антропология е различна от тази на европейците - ние не сме високи средно метър и десет. Второ суровата риба съдържа опасни паразити и тя трябва да бъде замръзявана в индустриални камери поне за 24 часа при много ниска температура за да не се образуват големи кристали, които да увредят месото. И трето, не знам как със този здравословен живот, огромна част от японците имат проблеми със зъбите...

Не се напъвайте толкова. Всеки човек си има предначертана съдба. На който е писано да бъде богат и щастлив ще бъде. Другите трябва да изплащат кармата си и отминалите си грехове.

Стой си в миналото.

начертана ти е главата... стой си в мизерията и не прави нищо, щото така ти било начертано... баси задръстените хора има...

Те в Япония правят и по-малко секс. Секса много изхабява и изтощава организма. Уврежда мозъка.

Ти за това си толкова умен и съвети раздаваш ?

И аз бях в Япония. В ресторанта. Като отвориха капака на сребърното ми блюдо, що да видя?! Една яркорозова риба, която въртеше очи и ме гледаше укорително, имаше малки закърнели човешки крачета и ноктенца. Гарнитурата бе отровнолилав планктон. Точно бях захапала рибата за опашката, когато тя ме напсува наистина много невъзпитано, тогава повиках управителят и вдигнах скандал. Та това е прехвалената Япония. Мама му стара.

хахаха

Живота е отвратително мъчение, трябва да умрем колкото се може по-скоро.

Напълно съм съгласна с Вас :( Мъча се като грешен дявол всеки ден, а дори не знам ЗАЩО!!! :`(

хора, плс намерете радостта в живота, не може да пишете такива неща. помнете, че живота си е живот и тва дали сме щастливи е вътрешното ни усещане.

Обичам да пуша, по малко да пия и с хора кат тия да си направим туршия ;)

заради 8-години повече, не мисля 80-ет години да се измъчвам с подобна гадост като сурова риба

Ние пак се сравняваме не с когото трябва и не за което трябва. Не само с японците, а с всички, които живят около големите акватории и ловенето на риба и морски дарове е вековна традиция и сериозен бизнес. Иначе учените -не се казва кои, наши или чужди-са прави за консумацията на морски продукти. Но как да се сравняваме с другите, като допреди петнайстина години знаехме само шарана, таранката и замразената скумрия. При соца рибният пазар никакъв го нямаше, вносът чат пат, паламуд с връзки, а рибният комбинат "Славянка" предлагаше само копърка. Не случайно Ралин измисли филма "Кит".Не само риба, нашата трапеза ,макар да я слагаме богата, страдаше от липса на много продукти ,ядки и подправки, които западните държави консумираха. Зехтин? Балсамико? Масла от какво ли не? Е, вече сме отворени, в махалата има цели два рибарски магазина-сьомга, пъстърва, сом, калкан, миди, скариди, хайвер, десет вида маслини и пр. А че цацата е риба, дума няма.

И аз съм бил в Япония. Водиха ни в традиционен японски ресторант. Нищо не можехме дори да опитаме на вкус. Поднасянето от възрастни японки в кимона и подредбата на гозбите и приборите за тях са си изкуство , но... "аромата им"..., не е за нас. Опитвах няколко пъти да опитам нещо, но неуспешно. Около мен и другите се давеха и им се повдигаше. Удивително е как можем да имаме такива вкусови различия. Според нашата превдодачка и на съвременните японци, традиционнта японска кухня им е малко в повече.

Проблемът си е твой, аз обожавам японската кухня. И повечето българи, живеещи или посещаващи Япония, също я харесват. Не я харесват основно тези, дето са свикнали само на Макдоналдс, пържени картофи и скара.

И едно допълнение: топ причината за туризъм в Япония в световен план не е съзерцание на храмове, роботи или анимационни герои, а именно "опитване на японската кухня". Това важи особено за туристите от САЩ и Европа. Ако не вярваш, провери статистиката в Интернет, има я например в сайта на Агенцията им по туризъм.

Приятелю/приятелко , никой в случай не ти говори за суши. Тука става въпрос за яйца със зелен жълтък, пихтиести топчета , в супата които като се хванат се разтягат до една педя под клечките , десерт от сладък ориз увити във водорасли като сърмички и тн.

браво, много ходите, много...Само че това с нищо не ви обогатява, само се харчите...Я си ходете всеи празник южно от Солун в затворените комплекси, да има с кво да се фукате пред още по-ограничените от вас, а и шопска салатка да сте си хапнали

човека ти казва че кухнята им е предизвикваща стомашни реакции :) за не свикналите..

Е, защо пък да не ходят? Или защо пък да ходят точно там където ти искаш!? Решили хората да отидат до Япония, имали пари - похарчили ги и отишли - какъв ти е зора на тебе? Със сигурност не са си обогатили коремите, но пък са видяли много интересни неща и различна култура! Защо реши, че са ограничени и ходят по света само за да се фукат пред по-ограничени (не знам как ги сравняваш)!? Някои хора си ходят по света, защото може да им е интересно например.

Най здравослония ? Мдаааам откакто вкарах и определена доза радиация направо светнаха от здраве Но те май са на тази диета от 45та откакто американците им представиха на тяхна територията предимствата на Атома нагледно

да внесем японски клечки за да ядем по-малко

наи важното азяците се чудят на европеиците какви грамадни количества храна поглустат

"Японската диета е богата на пълнозърнести храни, на зеленчуци и соя." Само да питам: Соята монсантовска ли е? От оная дето се третират семената, така че да издържат на отровата Раундъп? А отровата действа по същия начин както раковите клетки унищожават човешките.... Или журналиста е решил да доукраси статията, като добави тук-таме по нещо?

друга соя почти няма. Над 95% е ГМО...И недейте да си мислите, че ние не я ядем...Напротив във всички салами, сладки, сосове етц...е само тя...Като добавим наличието и в смеските за пилета, прасета, риба от рибарници тя е навсякъде...Остават само морските храни, ядките и евентуано някои стари сортове плодове и зеленчуци които да не са с ГМО или друго човешко "химическо подобрение"...Затова Японците ще живеят повече...Жалко, че не употребявам чистите все още храни...Но може и да е за добро на децата ми - я двоен мозък или 3 пъти по-голяма пи6ка :-)

Удивителни хора. Пословично трудолюбие, отношение към природата, традиции. Малко известен факт е , че в Япония разпространението на исляма е забранено със закон и е изключително трудно да не кажем невъзможно хора изповядващи тази религия да получат право на пребиваване. Също не много известен факт е че доказано корумпирани висши държавници получават смъртни присъди. Толкова много удивителни неща не се знаят за японците , пък ние (по нашенски)пак само от това какво имат в паничките се вълнуваме.

Японците сз изтрещяла нация. Гледал ли си японски филми - пълни с натурализъм, кръв, насилие. Това е нация със странно разбиране за живота.

А и хуморът ими забавленията им какви са - пишете т ютуб japanese humor и се дивете.

Те съди културата на другите само от твоя гледна точка! Това, че имат по-различни разбирания за живота не ги прави по-лоши! Когато ги стигнем по стандарт и трудолюбие, тогава се сравнявай с тях!

Скоро се завъртя една статия, че исляма е забранен в Япония - това е пълна глупост хайде прочетете малко повече и стига сте се вземали някакви статиики писани от незнай си кой за чиста монета. За справка: link и link

Дайте ни тия японки насам, ще преживеем и японските манджи.

Ходила съм в Япония и съм яла японска храна.По-отвратителна храна не съм опитвала,пълна гадост!!!!

И аз имам една проятлка като тебе, дойде ми на гости (живея в чужбина), и аз искам да и покажа нещо различно, тя - няма ли някъде български ресторант, че ми се яде челена салата, ма със репички, не с домати...Ма защо не си стоиш в София и само "Дивата" те опраа идеално...Няма такива консервативни хора като Българите, незнам защо пътуват определени хора...

Аз пък съм удивен, колко добре готвят японците! На мен много ми харесва традиционната им кухня, не тази която готвят по суши баровете!

Не знаех, че суровата риба и зеленият чай са толкова полезни. В България (и не само) ги забраняват на бременните жени.

Че Българките да не са в постоянна бременност и затова да не могат да прилагат този режим на хранене ? :)

навсякъде, че дори и в Япония, суровата риба е забранена за бременни..Само че няма само сурова риба в тая кухня, не си вадете грешни изводи..

Миналата година бяхме приемно семейство за 3 седмици по линия на международна програма за изучаване на английски в англоговоряща страна на японски ученици от гимназиален курс. Противно на очакванията ни, че двете 16 годишни тийнейджърки ще дойдат оборудвани с всякакви електронни устройства, нито една от тях, не беше донесла дори лаптоп, защото ползването на такъв се осъществявало само под контрол на родителите. Освен изключителната дисциплина, уважение към нас и фино поведение, ми направиха силно впечатление и уникалната хранителната култура на тези момичета и всичко, което ни разказаха за автентичната японската кухня. Също така във връзка с тази статия, споменавам и разговорите ни за ролята на жената като майка и възпитателка в японското семейство. Ще добавя и друго впечатление - висок съвременен стандарт на живот съчетан със запазени ценности като респект отношение на семейство и по-възрастни - рядко съчетание за днепно време на всички географски ширини. След тези няколко седмици мога да потвърдя наистина удивителния баланс и хармония у тези млади хора, и като логично последствие от това, наистина би могъл0 да се заключи, че за дълголетието на японците е последица от менталната им нагласа и световъзприятие във всяко едно отношение.

това дето си гледал е филма на Vice дот ком, много неща в него са изолирани случай, а не масови практики, така че не се лъжи от филми, дето се правят за едната сензация. обаче, едно е факт - японците са най-бързо застаряващата нация, но демографският проблем в България е не по-малък, т.е. положението тук по отношение на прираст не е много по-различно от това в Япония, дори е много по-зле щото ние сме има няма 7 милиона, а японците са 130 милиона, т.е. почти 20 пъти повече, та май ние ще измрем доста преди японците.

аз пък гледах един документален филм за япония колко са самотни и нещастни и масово ходят по клубове за компаня и мъже и жени и си плащат! даже си плащат някой да им изчисти ушите с клечка, за да получат един вид любов. отделно има гора за самоубийства, където за една година може да има около 50-100 трупа. в гората са намирани палатки на такива, които не са били сигурни и са искали да си помислят. относно храната-то остана ли нещо чисто и натурално вече? даже и рибата е пълна с отровни елементи-риба тон, скариди, особено ако ядеш често направо можеш да си се натровиш.

Всичко което са написали сигурно е вярно, но са пропуснали да добавят- ""Японците Не са оставили Мобалния опиратор Вииваком да сложат облъчваща базова станция наблизо, от което да погрозняват и получават рак на лицето.""

До преди няколко месеца мислех че Иво Карамански е бил най- страшната мутра, обаче се оказа че Мениджърите на мобелните опиратори, са още по- големи УРО-ДИ и гадове дори и от него. Дори птиците и животните измират когато са близо до базова станция ( приличат на антени, но са дълги 2- 3 метра).

Сали, Сали, човек като е грозен по рождение никой не може да го направи по-грозен. Антените на мобилните оператори са монтирани след направени измервания. Предполагам, че колибката ти не е на два метра от такава антена. Ако е, значи става ясна причината за менталните ти проблеми.

Дано да научим нещо свясно от тях, защото милите японки са подложени на жестоки изтезания, само и само да не прличат на себе си, ами на евро-американските мастии, със силиконовите устни, и пр. Японките често правят пластични операции, за да "коригират" азиатските си черти. Не ми се коментира повече....

....и ако получаваш японска заплата ( средна около 5 000 $ ), ще живееш 101 г миннимум...

Бе, моят син не получава 5 000, а само 6 500 беднягата, но не в Япония, а в САЩ. Ясно, ще живее 102 години.

А сещаш ли се, че от тази заплата 2500 отиват за наем на 30 квадратен апартамент, в който живееш с жена си и децата?! Не се сещаш май!

тук в БГ е $600 на месец. Не плащам наем. Ширя се в триетажна къща с РЗП 220 кв.м. Ха, ха, ха.........