Жизел: Майки, поставете себе си на първо място

Топмоделът Жизел Бюндхен призова майките да поставят себе си на първо място, а след това да правят жертви за децата си.

Обратно в новината

Коментари - Жизел: Майки, поставете себе си на първо място | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да си майка и въобще родител означава, че ВЕЧЕ си се поставил на първо място, задоволявайки СОБСТВЕНАТА потребност от възпроизвеждане и/или СОБСТВЕНАТА потребност от личен безплатен гледач.

Права е, за да си чудесна майка първо трябва да си спокойна и удовлетворена жена. Първо винаги угаждам на себе си и не съм невротизирана и изперкала като повечето си приятелки дето са супер майки и съпруги. Аз съм просто една щастлива кучка....

Ами лошо няма. А като одъртееш, децата ти ще поставят себе си на първо място. Приятно прекарване в старческия дом.

Честито за обществото от егоисти! :)

Защо си мислеш, че иначе няма да го направят?

С две думи казваш, че децата ти са ти длъжни и за това ги създаваш и отглеждаш, да те гледат на стари години. Познавам един мъж, който толкова много беше обгрижван от всеотдайната си майка, че когато тя остаря и се разболя той не можеше да се грижи за нея, защото незнаеше как, тъй като никога нищо не беше правил сам и я изпрати в старчески дом.

Жената трябва да е чиста-Жизел първо не е чиста жена.Такива не са добри майки.Егоизма и студенината ,не са женски черти.Само змиите в природата ,не гледат малките си и дори изяждат част от тях,за да си възвърнат изгубената енергия по време на снасянето на яйцата.Нат Гео Уайлд е достъпен канал.Колкото по-висше става животното ,толкова по-дълго износва вътреутробно поколението си и по-дълго се грижи с риск за живота си за него.Не е страшно ,че има тъпи к.рви като Жизел,страшното е,че им дават трибуна и ги правят модел за подражание.

Защо си мислиш, че децата ти са ти длъжни? Това твоето е висша форма на егоизъм - да създадеш живот и да се "грижиш" за него само за да му се овесиш на врата като воденичен камък като одъртееш, и да натякваш как детето ти е длъжно заради жертвите, които си направил.

Съгласна съм, понякога е нужна здравословна доза егоизъм. Ако ти не помислиш за себе си, няма кой друг да го направи - това е истината. За съжаление много често труда и жертвите не се оценяват нито от децата, нито от съпруга. Благодарност няма. Така че аз също се придържам към максимата "и аз съм човек". Само у нас го има това дундуркане на децата. Станали големи хора, създали семейство още живеят с родителите си или се "отделили", но като мама и тати им купили апартамент, коли, помагат им финансово, гледат им децата, готвят им, уреждат ги на работа.... Айде стига. С моя мъж никой не ни е помагал, тръгнахме от нула, сами си купихме и жилище и коли, сами се издържаме, сами си гледаме децата, всичко това постигнахме с много труд и акъл. Не чакахме някой все да ни бута и помага. Така възпитавам и децата си - трябва да се оправят сами в живота. На запад като навършиш 18 те отделят, да се справяш сам в живота - ако успееш ок, ако не успееш няма да създаваш семейство и ще се справяш, както можеш. А в БГ цял живот те дундуркат и глезят и после чакай да стане човек от теб.

Алоуу, кокошарникааа! Прости пилци! и за оная от снимката и за тъпите коментари!

Не разбирам какъв и е проблемът на тази и какво толкова се жертвала за собствените си деца. Това е то да си майка все пак,докато са малки децата,имат нужда от теб и това не би трябвало да е жетртва от страна на родителите,а удоволствие от отглеждането на своите деца.Още повече,че тази жена има възможности и късмета да отглежда децата си по лесния начин,а не като повечето обикновени жени...

И тя не се е родила необикновена, а е работила за да има тези възможности.И може у нас тази професия да е лесна, но там където е тя...се изисква доста жертви и труд.Така че нека не бъдем толкова тесногръди и да смятаме,че всички, които имат пари са ги получили от нищото

Браво на нея все пак,че е постигнала всичко,което има с много труд...След всичко това,сега би трябвало да се отпусне и да си отглежда децата спокойно и с удоволствие,това имах предвид.

Въпрос на приоритети, ценностна система и намиране на баланс с цел осигуряване на хармонична среда, в която всеки се чувства оценен, необходим...

Абсолютно е права. Като семейна жена ще кажа, че не трябва да се робува на нищо и никого. Да се грижиш - да, но да се изоставиш като човек с ъс собствени амбиции, желания, хобита и прочие в името на децата, мъжа и дома - не е правилно. Човек трябва да полага грижи за себе си, да се уважава, тогава ще бъде уважаван и от другите.

Затова майките, които са се жертвали са родили и отгледали Левски, Ботев, Ангел Кънчев, Бенковски, Раковски... А, днешните еманципатки - Евгени Минчев, Азис, Сергей...

Ама удобна памет имате... Забравихте ли Хитлер, Сталин, Менгеле и т.н., много са. За техните майки да имате информация?

Вярно е, че много жени се опитват да скрият зад майчинството, мързела и неумението да се погрижат за себе си. Очевидно, обаче, формулировката "майката преди детето" е другата по-безумна крайност. Очевидно, всяка жена/майка, трябва да намери собствения си баланс. По важното е, обаче, не как да разпределим ресурса, в какво съотношение, а как да го увеличим, така, че да не се налага избор детето или майката. А, и двете да бъдат задоволени. Майчинството е въпрос на цялото семейство, включително баби и дядовци, държавен въпрос, въпрос на цялото общество.

Всичко, което пишеш, е добре, с изключение на частта за бабите и дядовците! Бабите и дядовците да си гледат старините, родителите да си гледат децата... Иска ли, човек може да намери баланса и без зловредната помощ на баби и дядовци, които в повечето случаи налагат мнението си и обсебват децата дотолкова, че ги откъсват от собствените им родители.

Чисто социологически ми е интересно - кой нацъка минусите: засегнати от изказването ми баби и дядовци или млади родители, които разчитат на баби и дядовци да им дундуркат поколението? Важно е, защото ако става въпрос за втория вариант - нещата звучат патологично... У нас всяка втора баба е абонирана за детегледачка с извънредни права да се разпорежда не само с детето, но и със семейството на своите деца. Сигурно има повече бракове, разпаднали се от намесата на баби, отколкото поради несходство на характерите на съпрузите... Или да перифразирам: колкото са по-дарлече бабите и дядовците от младите, толкова по-добре!

Много е права, напълно подкрепям.

Наскоро ми попадна едно психологическо писание за родителите, които обичат прекалено, и за родителите, които обичат РАЗУМНО. Българите не обичаме разумно децата си. Задушаваме ги, поставяйки ги на първо място и изисквайки от тях да следват НАШИТЕ болни амбиции, а после ги обвиняваме, че сме се жертвали заради тях, насаждаме им чувство за вина и ги принуждаваме да станат кошче за душевни отпадъци и болногледачи на родителите си. Неудовлетворен от живота родител=неудовлетворено дете. Много е точна манекенката, но балканският синдром ви пречи да я разберете правилно.

Перфектно казано!!!!!!!!!!! 1000000000+. А тези, които ви дават минуси, просто имат голям проблем с истината как съсипват децата си!!!!!!!!

Винаги казвам, че човек може да каже всичко, важното е да знае как. Коментарът на Една майка е напълно точен. От себе си ще добавя, че дори да не можем да дадем на децата си един красив и добър свят, можем поне да им дадем едно хармонично и спокойно обкръжение. И това зависи само от нас! Една спокойна и уверена в себе си жена прави и децата си такива. А грижата за себе си в този смисъл е неотемно условие.

Може би така просто се оправдава пред себе си, че няма достатъчно време за детето си. Какво означава "жертви"? Човек понякога прави жертви в името на работата си, на семейството си, дори на щастието си, не може без жертви. Но това да поставяш себе си преди всичко и да апелираш към това - това се нарича егоизъм. Съвсем различно е да търсиш баланса между тези неща, защото именно в баланса се крие щастието :)

Типично балкански начин на мислене - ако мислиш за себе си, значи си егоист. Затова нацията ни е масово подтисната, мрачна, негативна - защото всеки вечно се жертва за някого и нещо, и забравя себе си - сакън да не го вземат за егоист.

"Баланс" не значи да не мислиш за себе си и "понякога жертви" е доста далеч от "вечни жертви" :) То по тази логика, ако винаги мислиш първо за себе си, значи винаги ще жертваш детето си. Затова една истинска майка трябва да може да бъде гъвкава и да намира БАЛАНС без жертви ;) (За съжаление, в "модерното небалканско мислене" често липсва мисленето ...)

В самолета въпросът е на живот и смърт. Ако майката няма кислородна маска, може да припадне докато слага маската на детето си. Резултатът ще е фатален и за нея и за детето. А в случая с Жизел става дума за суетност и капризи, които нямат граници. Една жена може да запълни 90% от времето си за "себе си". В останалите 10% дори 1 дете трудно ще се вмести.

С богатите и суетни топ-манекенки е така.... СМЯХ в залата! Хората по-света гледат децата си като писани яйца защото имат само тях, най-ценното и единственото което ще остане като се гътне... Тази се къпе в суета и пари...И за да не кажат, че съм от ония дето мачкат жените ще кажа, че същото се отнася и за бащите...

Кои са тези хора по света и какво означава 'като писани яйца'? Всички нормални хора си обичаме децата и правим най-доброто за тях според възможностите си. Но да кажеш, че единственото, което имаш, са децата? Та те дори не са наши. Те са отделни хора, които до около 18-20годишна възраст се нуждаят от нашите грижи и подкрепа. След това могат и сами да оцелеят. Разбира се, ние винаги сме до тях

Според мен по-удачното обяснение на това, което е искала да каже /може би и превода е малко неточен/, е че уважавайки собствените си нужди на първо място, даваме пример на децата си как да не подтискат себе си в името на друго човешко същество и в същото време да се грижат пълноценно и за другите. Освен това, ако аз не се чувствам добре физически и психически, то бих ли могла да се грижа пълноценно за детето си и бих ли му дала пример в живота?

Да, и според мен това е искала да каже. Макар за българската жена да не го умее това.

Според мен до голяма степен и по принцип е така. Но на теория евентуално може би по-вероятно да не е :)

Не ми е от любимите, но с това изказване ми се издига в очите. Катогеорично подкрепям. Напук на всички психясали (кандидат)майки, дето ни проглушиха ушите последно време.

По принцип е права, но е важно да има баланс и да не се изпада в крайности.