Цветът на рокля подлуди интернет потребителите

Киберпространството бе разкъсано от остър спор по повод цвета на рокля, качена в интернет - дали тя е била бяла и златиста, или напротив - черна и синя.

Обратно в новината

Коментари - Цветът на рокля подлуди интернет потребителите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз я виждам синьо златна, но си въпрос на това как хората си контролират зрението

Света е по-елементарен, затъпял и примитивен от когато и да било. всеки седностатистически тъпак с достъп до клавиатура бълват простотии, които се оценят от другите тъпаци, които естествено са по-гоямата маса от обществото - така количеството превзе качеството.

така я виждам аз. А физиката разполага с обективни методи за "измерване " на цвета. И тези, които са направили изследването, би трябвало да дадат отговор какъв е обективно, без нашето око, цветът. Но ясно, че това е една манипулация. Както едни картички, на които , в зависимост от ъгъла, се виждат различни неща.

Аз вижам роклята и в двата цвята. Отначало я виждах в златно и перлено бяло, а по-късно я виждах в светло синьо и черно. После започнах да я виждам един път в златно и бяло, един път в синьо и черно. Игра на мозъка. Гледхме я едновременно четирима човека: синът ми я вижда в бяло и златно, съпругът ми също, а приятелката на синът ми - в тъмно синьо и тъмно черно, сестра ми - в златисто и светло синьо.

Човешкият мозък контролира това, как да виждаме нещата. Това си има научно обяснение.

Роклята е в тон с цветовете на нашата партия - л.йняно!

Страхотна статия! Супер! Браво! Прилича на сайата ви! По-скоро на глупостта, заложена в него и експлоатирана здраво! Друго интересно ще има ли?? Вие от портал, май ще се превърнете в парцал ... Сполай ви! :)

Става въпрос, че едно и също изображение се вижда от хората по различен начин.. не става въпрос за качество на монитор, хартия или осветление. Интересното е, че ако далтонистите са 4-5% от цялото население, тук процентите вероятно са 50-50. Но пък не виждам нищо чак толкова странно - в края на краищата хората са различни, има леваци и десняци, късогледи и далекогледи и т.н, и т.н..

Абсолютно зависи от монитора и по-точно от посоката на погледа - ако гледаш от 20 см. над монитора в посока надолу, роклята е бяла. Ако се снишиш и гледаш на нивото на долната част на монитора е синьо-черна.

Стою

Искаш да кажеш "изглежда бяла" и "изглежда синьо-черна". Щото роклята си Е една и съща. Фотографът е имал добри осветители, съответно получава добра реклама от споровете в нета. А ти си вземи по-добър монитор...

А пък аз я виждам в 50 нюанса сиво!

Не се ядосвайте чак толкоз. Приемете това като шегичка.

ЛЕЛЕЕЕ КАКВИ ИДИОТИ ИМА. ДРУГА РАБОТА НЯМАТ ЛИ СИ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С РОКЛИ И ЦВЕТОВЕ? ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ, ИМАМЕ ДОСТА ПРОБЛЕМИ В БГ И НЕ СМЯТАМ,ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН МОЖЕ ДА СЕ САМОЗАЛЪГВАМЕ В ПРОТИВНОТО.

Ами дай тогава да не правим нищо друго, освен да се тревожим за всичко, да четем криминални хроники, да сме намусени и зли, и да обвиняваме всички, които не са като нас, че са идиоти.

Сигурно си някъде из чужбина, нали, тъпоъгълник малоумен. Само някой изпаднал емирант ще нарече родината си БГ.

По злобата и негативизма в неговия и от твоя пост съдя, че и двамата сте в България.

Във фотографията съществува понятието БАЛАНС НА БЕЛИЯ ЦВЯТ. При неправилна настройка цветовете на снимания обект се променят драстично. Настройката зависи от светлинния източник. Ако всеки се вгледа в снимки направени на луминисцентно осветление с обикновен фотоапарат ще види разлики в цветовете между оригинала и снимката....

Не е никак чудно. Син цвят хората виждат от около 1000-1200 години благодарение на мутация. Преди това син цвят не се е виждал. Зависи кой колко от тези гени има които определят способността за разпознаване на интензитета на синьо

Koito e napisal tazi statia sledvachtiat pat da proveri kakvo piche [... sastezateliat po amarikanski futbol .... on New York Yankee ? NY Yankee e baizbolen odbor .. futbolnite sa Jets and Gaiants

Далтонисти много - нека да отидат на очен доктор да се прегледат!

А през това време онези животни от ИД убиват християни и рушат статуи на 3000 години.

А ти докато си празнуваш рождения ден и се кефиш стотици деца умират в Африка от глад и от болести. Иначе си прав, че някой тряба да спре ИД, с две ръце съм за това. Но не мисля, че ако избрера да не отделя 15 минути да разпитам приятелите си в какви цветове виждат роклята и няма такива статии за нея, ИД ще бъде спряна. ИД не може да бъде спряна от мен, дори и да науча, че избива хиляди хора, най-много да ми стане по-кофти.

Хахаа, типичното "децата в Африка умират от глад, а вие...". Като си се разтревожил, защо не направишти самия нещо? Остави хората да се забавляват, след като ти не можеш.

И аз имам подобен въпрос: В Прага, на улица "Конопице" 18, има къща на четири етажа. На всеки етаж има по три апартамента, а във всеки апартамент има по три прозореца. Общо в къщата живеят пет наемателя. Ха сега, кажете ми, на колко години е бабата на портиера?

Стою

+ Подвеждащ въпрос задаваш. Там портиер няма. ;) :D С други думи - съгласен съм, че дискусията е тъпа и излишна.

1,61см

А в моя Россия обсъждаме цвета на дантеленото бельо на другаря В. илич Путлер

Ясно се вижда, че е червена. Какви бели, жълти, сини и черни цветове им се привиждат?

Най-после едни човек да види истинския цвят на роклята. От както са я запоказвали тази рокля, все я виждам в челвеникав цвят на бял фон. Господин далтонист ,а кажи сега Ние дамата с теб единствените нормални ли сме,или единствените ненормални ?

Най-после едни човек да види истинския цвят на роклята. От както са я запоказвали тази рокля, все я виждам в челвеникав цвят на бял фон. Господин далтонист ,а кажи сега Ние дамата с теб единствените нормални ли сме,или единствените ненормални ? Всщност като гледам брояча има още 31 души,които я виждат в червено.

E, вие какво искате да коментира светът? Войната в украйна и военните престъпления на хунтата ли?! Може ли да изгорят над 40 човека живи в Одеса и светът да се прави на сляп и глух, а при няколко убити журналиста във франция да се взриви и да скандира "аз съм шарли"?! Колко журналиста досега бяха убити от хунтата в украйна, за тях нещо да сте чули? Ценностната система се изопачи, светът полудя тотално, и това ще го погуби.

Това явно го можеш. ЕС ще мине и без напразно изхвърленото ти безплодно семе!

Такива мрачни, зли типове като теб, дето света им е крив заради собствените несполуки, по-добре да не се обаждат. Стой си в тъмния килер и остави света да се забавлява. Или поне всеки да преценява сам за какво да мисли и как да живее.

Путлеристите явно не обичат да се забавляват, искат винаги да се тровят с мрачни новини - съвсем по комунистически. Нещастници...

При нас въпросът е на кого да бъдем подлоги? На САЩ сме , но много от нас искат да сме на Русия. И безкрайно малко са българофили...

Ако е бяла и златиста, то снимана на синя светлина може да изглежда като синя-черна... От снимката - синьо-черна си е, а реално, този който я е произвел да си каже...

невероятни ГЛУПОСТИ като новини

лайняно-синя.

Хм жълта е !!!

Преди 40 г. тези рокли бяха хит и в ДСО Валентина струваха само 10 лв /две надници/.А сега превземки.

Каква глупост за една рокля.Е така се промиват мозъци и зомбират хората,пак се пробутва "мнението" на известната с задника си,малкия лигьо певач Бибитко,някакъв търчащ след топката и тн. все ....капацитети по ядрена физика.А през това време шайка убиици от ИД безчинстват,убиват, разрушават вековни ценности... а в киберпространството 22 милиона оВце спорят за цвят на един парцал.

Сложих ти плюс. Не шайката убийци от ислямска държава са опасни за България, я политическата шайка от убийци и крадци, от сплотената политическа каста- ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, ДСБ. РЕф. Блок, ПФ... Това е голямата опасност за България- за 25 години съсипаха страната и от развита индустриални държава я превърнаха в изостанала феодално-аграрна провинция. Същите прокудиха цвеа и мозъка на нацията в чужбина, умориха от глад, недоимък, болести, мизерия, психичеко напрежение над един милион наши сънародници. Това е истинската опсаност за нас, а ИД е само кьор- фишек, за да промиват мозъците на будалите.

Само за ИД нямам съгласие с теб.

Що не си ходите в политиката бе, абдали, ами сте седнали тук да повтаряте едни и същи банални и втръснали до смърт тъпни, дето вече всеки втори ги плещи?

Как така "не е ясно защо" се появяват драстични разлики? Интернет се напълни с научни обяснения на феномена. Изказвате се неподготвени.

'ми не му е ясно на автора и не може да му се изясни.

Аз пък, напук на всички, я виждам синя и златиста.

по-скоро тютюнево и светлосин

За мен този спор е напълно...безсмислен! Защото това е една много, много лоша снимка! Впрочем, това че всеки има фотокамера на телефона си, в никакъв случай не прави всички тези хора ...фотографи! Ако снимката беше направена според най-простичките правила на фотографията, нямаше да има за какво да се спори.

толкова шум за една златисто-бяла рокля. тия от интернет са ненормални.

Ти не си ли от интернет ?

А дали от ДИР.БГ някой ще РЕСПОНДНЕ къде е коментара,в който се съобщаваше за ЕДНА операция,която ЧАК СЕГА се появи като новина?

Тъпаци...

Наистина истерията е голяма. Аз виждам синьо и кафяво - на тази снимка в дира.

Тъпнятa

мен пък ме подлуди истерията и споровете около таз глупост.

Тук става дума за чиста физика и за специфики при възприемането на цветовете от човешкото око, предадени чрез дигитална снимка... Това са наиснита глупости и истерия. Друго си е "сериозните" неща като това да се оплакваме постоянно как ни занимават с "глупости", нали?

допусне че наистина се вижда различно няма никакъв трик или измама не е виновна топлофикация нито комунистите или мониторите ни още по-малко в виновен човека който го вижда различно от вас

Трикът се нарича "скапани монитори". На TN се вижда едно на PVA/IPS друго. На кинескоп /ако са останали/ сигур нещо трето ше лъсне.

Аз съм с ЦРТ с кинескоп.. пак е златиста с бяло с лек синкав нюанс. как я изкарват черна чак, не знам.

Не е от монитора, понеже на един и същ смартфон аз виждам роклята в синьо черно, а жена ми твърди че е в бяло и златисто.

Видях я на лаптопа- толкова синьо черна че мислех че се шегуват.Проверих на телефона -синьо черна.И тогава ми хрумна да я включа в телевизора.Бяло златна без съмнение.Та точно си е от монитора

В испанския"responder"означава отговарям,може би думата е от друг език,в България е на почит английският,но откъдето и да е,РЕСПОНДЕНТ е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪПО!

Бъг в Матрицата.. ще ви оправят при следващия ъпдейт. Не се шашкайте.. ;)

Това трябваше да бъде поредната полит новина на която да лаят тук присъстващите,но нещо се е объркало...