Франция обмисля забрана за супер слабите модели

Френският парламент обсъжда въвеждането на ограничения за дефилирането на супер слаби модели на модния подиум.

Обратно в новината

Коментари - Франция обмисля забрана за супер слабите модели | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам снимка на Марисол Турен, сигурно е от Тюрингия и тежи толкова, колкото е висока...

Не, по-лошо, стара, грозна и с конски зъби...

Познавах болно от анорексия момиче.Няма да описвам как се приема гледката на жив скелет.Ще кажа само, че това момиче виждаше себе си като дебело, при тегло около 40кг.Всеки път когато излизаше изпадаше в ужас какво ще облече.Косата и капеше, зъбите и падаха, нямаше месечен ц...л и имаше сиво-жълт цвят на кожата.Изхвърляше тайно храната и бягаше от клиниките, където родителите му го оставяха за лечение.Проблемът е много сериозен, не се подигравайте с това.

аз съм 175 тежа 64 кила и ми казват че сам клечка, била съм и 55 на 23 години и беше ужас, но за девойче не е грозно, за жена на 35 вече е отврат толкова слаба

хаха... това ако не е дискриминация :)

Франция е държава, която се грижи за здравето и за добрата форма на работната си ръка (и за бъдещата такава).

франция ако е ербап, да се противопостави на дъртия пръч карл лагерфелд -" еталонът" на световната мода, та този спаружен педал ги узакони един вид манекенките- анорексички с вампирски физиономии, виещи от глад и разбира се, вечно кисели, преди доста време - с тези ходещи женски скелети , той наложи тезата си, че жената може да бъде всичко друго, но не и красива

Най-накрая! Макар и малко късно, но от битката на Изабел Каро и момичетата като нея има някаква полза. Жалко, че не доживя да види, че все пак е постигнала нещо. Защото анорексията е страшна! На пръв поглед нищо особено, просто си прекалено слаб, но... накрая може да доведе до смърт!

Аз съм жена на 50,тежа между 67 и 70кг на височина 173см.Това си тегло поддържам с доста усилия и спорт.Била съм и много дебела в ранните 30,до 89 бях стигнала,после ги свалих.Като 19годишна обаче бях стигнала до 54кг,което на моя ръст беше болезнено слабо и притесняваше родителите ми.Жената трябва да намери своето оптимално тегло,то за всеки е различно,въпрос на костна система и други физиологични особености.Това тегло трябва да е възможно да се поддържа без зверски ограничания ,за да е здравословно.Спорт и умерено хранене,но и да се чувстваш добре в собствената си кожа.

Да имаше кой да ми го каже това, когато бях в гимназията. Бях се докарала 43 кила заради "съветите" на разни диетолози по телевизията. Само че тези съвети са за хора с наднормено тегло, а не за момичета в пубертета...

"Франция обмисля забрана за супер слабите модели" А дано та жената да се кротне вкъщи.

Браво! Дори за ръст 1,75 трябва да са 60 кг. Аз съм 1,70 и тежа 56 и пак съм много фина, какво остава за 5 см отгоре на тези килограми. Била съм и модел, но след няколко години работа, ми казаха, че трябва да отслабна, а тогава бях малка и тежах 52-53 на същата височина. Отказах се от моделството, то е до време така или иначе. Но здравето е по-важно.

Аз пък съм миньонка 1,58 и тежа 55 кг. Всичко бих дала за твоите размери :) много е гадно да си ниска и късокрака, все са мъча на високи токчета. Искам да има дълги крака и нормална височина, ама ген е това.....няма спасение. Приятелят ми и той нисък, има няма 1,70, децата ни не ми се мисли какви ще са.....тролчета =D

споко, в бг повечето мъже и жени са ниски и късокраки, тъй че се сливаш с тълпата. нема да се плашиш. виж, ако беше висока и стройна жена бая зор щеше да видиш да си намериш нещо прилично изглеждащо от мъжки пол дето да ти отива. тъй че има си + ниския ръст поне за нашите ширини ;)

Ниски или високи, слаби или дебели, за теб ще бъдат най-хубавите.

ОООООО ти си късметлийка. Аз съм 175см и много фина. Най-големият ми проблем е в намирането на дрехи! Сякаш всичко в БГ е шито за миньончета! По принцип съм за размер между М и S, но обикновено си купувам по големи, защото иначе блузи, пуловери сака, всичко ми стига до пъпа. Ръкавите винаги са ми къси, въобще всичко ми е късо. Панталоните понякога си ги взимам голям размер и си ги стеснявам, иначе пак са ми къси. А когато се наложи да си купувам рокля е истинско мъчение - всичко ми стои като минижуп. Ако роклята има стеснение в талията, то обикновено стеснението ми стига до гърдите, а не е на талията! Така че всеки ръст с проблемите си. :)

Зубърчета да се пръкнат, кво ти пука? Нали са си твоите. Много им робувате на тези глупости. Глупави били, грознички били децата, голяма работа. Да са добри и весели, другото няма значение. От големи умници виждаш докъде сме я докарали.

За мен модел е норма на поведение или подръжание, нещо от което можем да се поучим. Какво д а видим или да вземем от една самоходна точилка, която има в репертоара си толкова думи, колкото един футболист и няколко заучени изречения!

Всичко в двете крайности е грозно и опасно за здравето. Но до сега слаботелесните моделки трябваше да будят възхищение, добре, че има мислещи хора да оправят тази грешка.

Това не са модели, а мършеи

Похвално!

Да ми ги пращат моделите на мен, да ги тествам.