”Слънчев удар” на Михалков в борбата за ”Оскар”

"Слънчев удар" е избран от Русия да представя страната в надпреварата за наградите "Оскар" в категорията най-добър чуждоезичен филм.

Обратно в новината

Коментари - ”Слънчев удар” на Михалков в борбата за ”Оскар” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никита Михалков е блестящ! "Сибирският бръснар" ми е дори по-любим от "Изпепелени от слънцето". Дори не мога да си представя колко празен и безпросветен трябва да е някой, за да не е гледал негов филм.

Какво прави руски режисьор на фашистки конкурс?

Има ли ибани във филмъ?

ВЕЛИК! Режисьор, актьор, човек, напълно съизмерим с брат си Кончаловски. Не пишете, ако не сте запознати, защото е несериозно и се излагате.

като прочета това име , ми идват на ум понятя като:; дрът комунизин, подметко-близач, натъкмяващ се лиглжо със западно яке. може да е добър режисиор: не съм му гледал филмите. но кож ставаше едно време режисиор - или бездарен актjор, или човек протежиран, или парт.секретар.

Боли ма оная работа за рашките

Като не си гледал филмите му, недей да спамиш срещу него.Това е един от най големите режисьори на нашето време.И въобще защо коментирате неща които не разбирате,напълно по български обичай,да се оплюва за всеки случай....

Нали не го бъркаш с баща му? Той БЕШЕ великият режисьор, синчето е просто нахакан позоьр, издържащ се от държавни дотации. Нито един от последните му филми не е успял да си върне похарченото и то на родна сцена.

не виждам да съм го оплювал злобеете, защото тоj е от антуража на императора.

SANCTA SIMPLICITAS-СВЕЩЕНА ПРОСТОТА! Как е възможно да стигнем до тук??? НЕВЪОБРАЗИМА ПРОСТОТИЯ!!!!!

Репликата ми е към TOJAGATA!

Михалков е невероятен режисьор, признавам! Но е политически коректен и прави впечатление тикането му от Путин! За разлика от миналата година, когато между капките се провря неудобния за Русия "Левиатан", явно тази година руснаците не искат да рискуват и пускат щатния си режисьор! Тъжно е, че не се дава шанс на друг, а в Русия има много талантливи творци!

...не си съвсем прав! Преди няколко години,именно любимецът на Путин се провали жестоко и то в собствената си страна! С продължението на "Изпепелени от Слънцето", където действието се развива по време на Великата Отечествена война.Михалков се надяваше на грандиозен успех и рекламира лентата си като "велик филм за велика война" . Критиката и публиката в Русия го разсипаха, аз самият съм гледал това продължение и наистина филмът бе доста слаб...просто едно напъване по холивудски стандарти. Но този човек е творец от....края на 60-те и е нормално да има и слаби и силни проекти.Безспорно е един от големите режисьори на Европа. Ще спомена само три наистина велики филма - Свой сред чужди, чужд сред свои - 1974г., Урга - 1991, и Сибирският бръснар - 1998. Да не говорим в колко силни филми е играл и като актьор - например в Сибириада, Гара за двама и др...Само заради тези творби му прощавам другото. Може и да е политкоректен,но поне е гениален и умее да прави кино. А нима нашият претендент за Оскар "Съдилището" не е....политкоректен филм и не е направен така, че да се хареса на американците???

последната година спечели полски филм коя е номинацията на полша за тази година? напоследък гледам излизат доста добри полски филми преди години имаше ирански победител коя е номинацията на иран за тази година

верно бе - и от тази любовна история, разпростряла се на няколко страници е направил ТРИ часов филм! Не съм го гледал, но ако е вярпно ще е подобен на английския филм "Речта на краля" - беден сюжет но завладяващ филм. Но в случая беше награден с Оскар главният герой, напълно заслужено, но аз бих дала и Оскар за целия филм.

да си представя от едноименния разказ на Бунин, няколко печатни страници да се направи филм за Оскар - но това все пак е С.Михалков. А и разказът е доволно сладникав - една дори не е и любовна история, а еднократна любовна нощ. Но, както казват руснаците "Ще поживеем - ще видим".