Кучетата са способни да разбират човешките емоции

Кучетата могат да разпознаят човешкото настроение по израза на лицето и интонацията на гласа, казват британски и бразилски биолози.

Обратно в новината

Коментари - Кучетата са способни да разбират човешките емоции | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е вярно. Кучетата трябва да ги биеш с пръчка за да разберат. Кучето скача според тоягата!

Цитирам по памет определение за куче :) "КУЧЕ - най-добрият приятел на човека. Какво мисли то по въпроса обаче е неизвестно "

Тез стават смешни като открият топлата вода. Още преди 40 години в българската класика влезе израза: Дакела - голям човек!

Безусловна любов. На това можем да се учем от кучетата. И да си го оставил цял ден само, на тъмно, без вода или храна, след като се прибереш, винаги ще те посрещне с радост и въртяща опашка,ще ти оближе лицето...

Не само кучетата и котките разбират настроението на човек. На нашата улица имаме гургулица, която прехвърча по дърветата ни. Забелязали сме, че когато сме в добро настроение, тя много гука на клоните до прозорците, когато сме тъжни - не гука. Аз имам хамстери - когато съм в добро настроение и те изглеждат свежи, когато съм тъжна и те са омърлушени. Много обичам хамстери.

Кучето е просто едно огромно сърце! Всеки, който има сърце знае това.

Оф, едно такова голямо сърце уби една нощ зверски котката на двора. Такива жални писъци и стонове чух, каквито няма описани в никой филм на ужасите. Накрая котката направо се молеше. Оня изрод не се смили. Така това "огромно сърце" разби на пух и прах моето.

Затова сте изроди и вие, които слагате минусите. Каквото кучето, такъв и стопанина, и обратното. Нека някой сдъвче до смърт любимото ви куче, да видите какво е чуството.

Много повече обичам животните, от колкото хората.Животните са чисти и искрени, а хората са зли егоисти.

Е, здрасти. И котките го могат. И всяко животно, което има поне малко време да опознае човека.

Май учените последни разбират всичко...

разбира се, че всичко разбират... моето усети бремеността ми, преди дори аз самата да получа потвeрждение от теста.

Това е толкова стара информация, че незнам защо чак сега се дискутира. Естествено, че животните разпознават човешкото настроение не само по израза на лицето. Имах куче, затова пиша от лични наблюдения. На всяка жена се е случвало да заплаче, без значение поводът. На мен ми се случи. Имах стафордширски териер. Той дойде при мен и започна да ближе сълзите ми, да ме бута с главата си, за да играя с него. За съжаление умря от старост, но все още не мога да спра да мисля за него. Беше прекрасно куче - добър приятел за мен и невероятен пазач.

Открили топлата вода... Всеки, който е имал куче и си го е гледал и обичал ги знае тези неща... Освен това нета е пълен с кучета, които гледат виновно като им се карат... Според мен те дори усещат такива неща и без изражение и глас, както усещат страха например... Аз имах едно куче (12 г.), макар и кръстоска беше перфектно... не знам дали някога пак ще си взема...

Много са умни и всичко разбират.Моето куче разбираше,когато съм тъжна,защото мъжът ми ме е ядосал и пишкаше в обувките му!

Хубава и точна статия! За съжаление животните са най-верните и точни приятели на човека. Няма завист, злоба, отмъстителност, обиди, ако ги даряваш с грижа, обич.