Усещаме дъжд и вятър с мултисензорен телевизор

Британски учени разработват технология, с която зрителите ще могат да усещат миризмата, вкуса и допира до кожата на това, което гледат на екрана.

Обратно в новината

Коментари - Усещаме дъжд и вятър с мултисензорен телевизор | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, да... Да не забравяме. Измеренията в този грешен свят за момента са само четири. Височина, дължина, дълбочина и време. Воня, пръскане с вода и търкане с шкурка по кожата не са измерения, а субективни човешки усещания.

Значи ще можем от работа да се прибираме дома и да сме в отпуск! Така работната седмица може да стане 7 дена, а 20 дневния отпуск да отпадне! Кеф!

А катеричката как ще я усещаме?

Кафето през гривна, дизайнерски бебета, сега ми предлагат тв-то да ми духа и да ме пръска!?!? Намам телевизор от няколко години! Вятър ме вее на бяла кобила! :)

Предпочитам да усещам дъжд и вятър на планина . На зелено и красиво ;))) И слънчев залез на морския бряг . На Калиакра , например . Това е щастието , да си сред Природата ;)))) Добре , че отдавна изхвърлих тв-то . Със здраве !

Всички гениални учени, които тотално се извратиха, да се съберат и да изобретят нещо, което да дава на хората възможност да усещат кога някой ще се взриви в тълпата или кога в кафенето ще влязат няколко откачалника с калашници и ще почнат да стрелят на месо!

Да измислят нещо полезно за хората, а не да си пилеят потенциала в изгъзици!

Като дават XXL какво ще става?

при порно 4д от екрана излиза силиконова устичка и ти прави свирки

Хората харесва телевизия, защото изживяваме разни неща, но сме в безопастност. Тоест спестяваме си част от картинката. Четейки статията, в ума ми веднага дойде сцена от филм с Мел Гибсън. В кенефа един сяда и почва да ака. Мел го издърпа от съседната кабинка, преби го, застреля го. Просто не ми се мисли какви миризми биха се носили ако сцента бе реална.

Не мисля, че като си седна на топло да гледам филм, ще искам да ме пръскат с вода и да ме брулят с вятър.