Почина сценаристът на ”Апокалипсис сега”

Писателят и бивш военен кореспондент на сп. "Ескуайър" Майкъл Хер е починал на 76-годишна възраст след продължително боледуване, предаде АП.

Обратно в новината

Коментари - Почина сценаристът на ”Апокалипсис сега” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук първо не пуснаха пълната версия на филма, гледах я доста по-късно. В пълната версия има сцена с гърлите закъсали по реката без гориво за лодката си. И водещия на шоуто ги продаде за гориво на хората на Уилард. Една от кифлите седи в една барака с един от екипажа на бойния катер и му обяснява тя какви високи цели имала, как хората не я разбирали и т.н. глупости а пича я слуша с досада и чака по-бързо да свърши с приказките та да я изчука. И в тоя момент влиза още един от екипажа на катера. И тя стреснато го пита "а вие кой сте", а той и отговаря "аз съм следващият на ред , госпожо".

гърлите бяха закъсали без гориво за хеликоптера си а не за лодката си. Те бяха с хеликоптер.

lu4ka

Мисля че "Бразилия" на Тери Гилиъм и "Иди и виж" на Елем Климов са доста по-тежки филми. И все пак, "Апокалипсис сега", за мен винаги ще бъде в топ 10. RIP

Филм, който ще помня докато съм жив. Споделям мнението на друг коментиращ преди мен - 2 бивши, с които опитах да изгледам филма се отказаха на 15-20-тата минута. Аз съм го гледал сигурно още 3-4 пъти след това.

Почти 40 години по-късно монологът на полковника към края на филма кънти на фона на случващото се по света. "Ужасът има лице. С ужаса трябва да станеш другар. Ужасът и моралният терор са твои приятели. Ако ли не, те са страховити врагове." Такива като ИД са прегърнали ужаса, а ние сме го отрекли напълно и мислим, че с морални изказвания и хуманитаризъм ще го победим. Отвикнали сме да воюваме и затова ужасът на югоизток от нас ще продължава да расте.

Ficho

Наистина стойностен филм. Вярно, че сценарият не е оригинален, а е по мотиви от повестта "Сърцето на мрака" на Джоузеф Конрад, но не мисля че това го прави по малко значим. Жалко за човека, лека му пръст.

Още не бяхме женени. Казвам и - отиваме да гледаме Едно Нещо, от войната във Виетнам. Дойде ... и издържа до към средата, даже не дочака "Полковника и Кхмерите". Тежък филм, почти Документален. Изгледах го сам. Не си спомням още колко пъти съм го гледал. За да напишеш такъв сценарий първо Трябва да си Човек. RIP

Хеликоптерната атака от морето с музиката на Вагнер - великолепо !!!

Страхотен автор ! RIP!