Боб Дилън получи ”Нобел” за литература

Постоянният секретар на Шведската академия Сара Даниус заяви, че носителят на тазгодишната Нобелова награда за литература е Боб Дилън.

Обратно в новината

Коментари - Боб Дилън получи ”Нобел” за литература | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекрасен и вълнуващ, великолепен и затрогващ Боб Дилън. Щастлива съм за Нобела за Боб Дилън. Бъди жив и здрав, любимецо мой, продължавай да твориш и се наслаждавай на живота. Творчеството ти винаги ще вълнува хората от всички поколения.

Наградата е за литература и Боб Дилън не стои добре до Хенрик Сенкевич,Хемингуей,Стайнбек, Ръдиард Киплинг... Тя и Мадона е в Залата на славата на Рокендрола преди да влезнатDeep Purple, а до колко нейното ,,творчество,, има нещо общо с рока е отделен въпрос.Текстовете на Пинк Флойд не са по- долу от тези на Боб Дилън, а и кавърите на Джими Хендрикс,Гънс енд Роузис,Търтълс и Дъ Бирдс са по- добри от пеенето на Боб Дилън. За съжаление Бъди Холи и Ричи Валънс загиват твърде рано при самолетна катастрофа, а Боб никога не може да ги достигне като музикант. Та точно за тази награда има много писатели,които по една или друга причина не я получават или не са я получили. От българските писатели са само номинирани класиците на българската литература- Йовков,Вазов,Славейков,Антон Дончев... А сега сравни тяхното творчество с това на Боб Дилън.

Поредният награден чифутин.

Тоя няма снимка без цигара в ръка или уста. Вероятно нобелджиите затова са решили, че пичът сигурно трябва да е много кууул и затова са решили да му дадат награда.