4 признака, че може да имате диабет тип 2

Болестта диабет тип 2 най-често протича без симптоми в началото или с такива, които хората трудно асоциират с болестно състояние.

Обратно в новината

Коментари - 4 признака, че може да имате диабет тип 2 | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още си спомням първият ден в който ми откриха диабет. Получих го от стрес и наднормено тегло /бях станал 148кг./. Личната ми лекарка каза Ще трябва да спазваш диета, изписа ми Сиофор бутна ми брошури да чета, даже на ендокринолог не ме изпрати. Трябваше да получа ацидоза за да разбера колко тежко може да е положението. Консултирах се с ендокринолози в Бургас и Варна, смених личната си лекарка, закупих си глюкомер и започнах да си водя статистика, изчетох много за болестта. В резултат на това започнах да спазвам диета в комбинация с физически тренировки/фитнес, колело и бягане/. Сега съм в приемлива спортна форма и тежа 123 кг, бягам по 3-5 км, продължавам на лекарства но в много по-малки дози. Надявам се да се измъкна от този капан. Проблема според мен при лечението на диабета в България е недоброто запознаване на пациента с болестта, липса на консултации по здравна каса с лекар диетолог, не се отпускат безплатни глюкомери на хората приемащи лекарства. За да ти се обърне по-голямо внимание от Здравна каса трябва да се премине на инсулин?!

Радвай се! Аз имам висока кръвна захар, правих си изследвания за инсулин. Жлезата ми е о.к имам си инсулин. Обаче се оказва че тъпите клетки не работят с инсулина, нещо се противят и не зная как да ги оправя.