Фотографът Тери Ричардсън - ”Харви Уайнстийн на модата”

Модният фотограф Тери Ричардсън, за когото от години се говори, че тормози манекенките, вече няма да може да работи с някои големи модни списания.

Обратно в новината

Коментари - Фотографът Тери Ричардсън - ”Харви Уайнстийн на модата” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проститутките и клиентите са невъзможни един без друг. Не може да има Уайнстийн без 40-50 продаващи се актриси-проститутки както и не може да го има този фотограф без 40-50 продаващи се манекенки-проститутки. Като не им е харесвало - стават и си заминават. Ама знаят, че следващата ще му пусне и това не им дава мира. Винаги има избор. Те не са изНасилвани, те са направили своя избор. Това го има във всички времена и във всички професии. Правят го и двата пола. Виновен е колкото който си иска, толкова и който дава.

За да си фотограф от такъв ранг трябва да си и естет, да преценяваш за секунда дали нещо е красиво или не. Собственият си външен вид - също. Този не си прави труда дори да поддържа нормален, неотблъскващ(не говорим за привлекателен) външен вид, а сигурно съзнава как изглежда. Значи няма нужда - има си друга причина, поради която си лягат с него жените. А дали сега си го признават или не - това е било сделка.

Работата на Ричърдсън винаги е била на ръба на порнографията и това не е никаква тайна. Всяка моделка, която се е натискала да работи с него е знаела за какво става дума. Интересно, че скандалът за педофилската мрежа в Холивуд, който Кори Фелдман вече втора година се опитва да постави в светлините на прожекторите, продължава да бъде игнориран от иначе морализаторстващите журналя, които раздухаха аферата с Уейнстийн. Двойните стандарти продължават да властват.

Е на този отдавна му се носи славата на извратеняк, крайно време беше. Преди години четох интервюта на няколко моделки, които разказваха как ненужно ги карал да се събличат за пробни снимки и организирал пробните снимки в домашното си студио. И на него асистентите му са му помагали като първо уж присъствали в стаята и после изчезвали и го оставяли сам с момичето.