Откриха пластмасови частици в няколко марки бутилирана вода

Бутилираната вода на няколко големи компании-производителки е замърсена с миниатюрни пластмасови частици, които крият неизвестни за здравето опасности.

Обратно в новината

Коментари - Откриха пластмасови частици в няколко марки бутилирана вода | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

отдавна са доказали че пласмасата отделя вещества кото разрушават y хромозомаta

След 1945 г. пластмасите навлязоха масово в живота ни. Тяхното бързо стареене но трудно гниене, невъзможност за цялостно рециклиране и биоразграждане създадоха доста проблеми, които закъсняхме да предвидим или на които реагираме погрешно. Пример: имаше периоди, когато супермаркетите в много страни раздаваха безплатно и неконтролируемо найлоновите торбички. Последните бяха 'специално разработени' и обявени за 'еко'-продукти, защото се разпадали на много, много малки частици. Закъсняхме да осъзнаем, обаче, че именно разпадналата се на малки частици пластмаса стига до почвата и водата, преминава безпроблемно филтрите и накрая се оказва на нашата трапеза в храната, която приемаме и във водата (бутилирана или не), която пием. За това четох преди 10 години в книгата на Вайсман 'Светът без нас', а горните наблюдения и съответни мат. модели са правени доста по-рано. Това, че сега ги потвърждават определени изследвания правени за определени продукти и търг. марки, не значи, че в останалите продукти и марки няма пластмаса. Но популяризирането на подобни резултати може да помогне малко на мисленето на хората и чрез страха за собственото ни здраве да намалим донякъде катастрофалните последствия от дейността ни върху дивата природа и света, в който ще растат децата ни. Трябва да се осъзнае че въпросът за 'спасението на планетата' е въпрос за спасение на нашия собствен дом и съотв. на човешкия род. А то иначе без нас светът би се възстановил доста бързо.

Аз съм ти фен! Но на никой не му пука! Хората живеят за единия фейс бук, едното деспасито, едните конвенций, фалшиви новини, едните молове, едното ядене....искат на всяка цена деца, но нямат интелект да помислят за бъдещето им! А и щом хора като Тръмп стават президенти...

Което не ни убива ни прави по-силни. Няма оправия иначе вече.

Бе то си е за запек... Като ти се събере отвътре един тон пластмаса и...

Глупости!

повече са от това което казват че са , нали ?