Анджелина Джоли: Направих си двойна мастектомия

37-годишната актриса, чиято майка Маршлин Бертран почина през 2007 г. от рак на яйчниците, взела решението да й бъдат премахнати и двете гърди, въпреки че твърди, че е здрава.

Обратно в новината

Коментари - Анджелина Джоли: Направих си двойна мастектомия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи, да обобщим: Щом е известна и богата, значи е тъпа, куха куа. Щом е холивудска звезда, значи всичко е за ПР и реклама Анджелина Джоли си е отрязала гърдите само защото може да си направи същите изкуствени. Тя с тия устнни или е еврейка, или циганка И еврейската мафия я баламосва за да цака останалия свят А аз като написах това компетентно мнение ми стана едно хубаво, хубаво на душата... Все едно спасих света. НАЛИ ТАКА, БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!Значи, да обобщим: Щом е известна и богата, значи е тъпа, куха куа. Щом е холивудска звезда, значи всичко е за ПР и реклама Анджелина Джоли си е отрязала гърдите само защото може да си направи същите изкуствени. Тя с тия устнни или е еврейка, или циганка И еврейската мафия я баламосва за да цака останалия свят А аз като написах това компетентно мнение ми стана едно хубаво, хубаво на душата... Все едно спасих света. НАЛИ ТАКА, БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!

до всички (няма да ви определям, да сте живи и здрави) дето само вкарвате негативни коментари: Анджелина има по големи топки и от вас...на вас дори комшията не ви знае името...страх ви е да си изрежете дори ноктите на краката! нещастни мишки! (да сте живи и здрави) :)

До всички негативни и критикуващи коментари: 1. Кои сте вие, че я съдите? Това си е нейното тяло, нейното решение. 2. Прочели ли сте изобщо какво означава да имаш този ген? Той отговоря за производството на протеин, който "поправя" DNA, така че клетките да не се превърнат в ракови. Когато той не работи е доказано (подчертавам), че в определени случаи хората имат риск над 80% да развият рак на гърдата до 90 години. T.e. на всеки 100 жени с този ген, над 80 със сигурност ще развият болестта по всяко време до 90-тия си рожден ден. 3. Майка й е починала на 56 години след почти 10-годишна борба с рака на яйчниците (който е свързан със същата генна мутация), а баба й умира на 45. Мислите ли, че при всичките й възможностти Анжелина не се е консултирала с най-добрите специалисти за реалните й шансове да преживее над 45? 4. Решението й е "героично", защото след загубата на гърдите й тя вече няма да е секс символ в Холивууд, т.е. кариерата й може да свърши до тук. За нея обаче, е по-важно децата й да имат майка по-дълго време от колкото тя самата е имала и да не минат през нейното страдание да гледат 10 години как най-важният за тях човек угасва пред очите им. 5. Някои от вас смятат, че не трябва да се оперира, а да прави "профилактика". Тези коментари показват, че вие съвсем не разбирате същността на профилактиката и до колко тя намалява риска. Първо, мамографията и ултразвука не могат на 100% да засекат рак в началните фази. Второ, ако си прави тези изследвания на всеки 6 месеца, тя ще се изложи на толкова радиация, че в един момент шансът й за рак ще стане 100%. Трето, мастектомия при наличие на бучка е различна от мастектомия с цел превенция. Във втория случай тя има много по-добри шансове за реконструкция и добър естетически резултат. А ако се чудите защо го обявява публично - защото е неизбежно пресата да го разбере. Актриса, която неведнъж се е появявала гола на екрана и в оскъдни тоалети на червения килим, ще бъде моментално изобличена при поставянето на импланти.

Имам близка с премахната гърда,поради злокачествена бучка, която сама пожелава след това да И премахнат матката и яйчниците.В резултат живее нормално още близо 30 години и е жива все още.Обаче при неоткрит рак да се осакатяваш, че евентуално ще го получиш, си е безумие според мен.То малко като приказката с брадвата, която ако паднела от стената, щяла да удари спящото дете .

Защо не вземете да прочетете малко, преди да пишете такива глупости? Гена BRCA1 e тумор-супресорен ген и не самия той, а мутации в него повишават риска от рак на гърдата.

Анджелина е ИКОНА !!!!!!! А вие кви сте, кои сте?

Буквално ... едни гърди по-близо до Брад Пит...

нещастник!...

Къде се съдържат повече в листата или в семената?

в листата,или се варят чаиове...или трябва да се направи екстракция с CH2Cl2, ili CHCl3, ili CH3Cl....

...да напишеш сега и страничните ефекти!Лекарствата не лекуват причината, може би само симптомите.

ох, не знам..смело решение...и аз ж ивея от ужа от моите гени...е, панкреаса не мога да го реж а...да ни пази господ...тя си знае....за такова решение се изисква доста смелост....щом така ще се чувства по-сигурна...да е жива и здрава...все пак има много деца...

Свекърва ми се оперира от рак на гърдата преди 6 години, а поради напредналата възраст не и правиха химио- и лъче-терапия.Сега е на 77г., енергична, в добро състояние, подвижна. Така че тези "лечения", които и спестиха, това всъщност я спаси :) Здрави да сте всички и Бог да ви пази! Анджи е допуснала огромна грешка, че се е осакатила така само заради някакъв си риск.А също така може действително да са и открили нещо, дано се оправи!!

това е личен избор ок- НО! какво правим с другите наследствени заболявания , фактори, от тях как ще се предпази? ами ако получи някое автоимунно ? Ами, ако детето и получи МС като сина на Ози, главата ли ще резне?

Смела и дръзка, но и МНОГО ДЪЛНОВИДНА! Носи отговорност за толкова много деца, че е готова да се подложи на това "унищожаване" на най-женското, за да живее. ПОКЛОН ПРЕД СМЕЛОСТТА Й!

"дЪлновидна" ли е?

Е са, ако накара и Брад Пит да си махне простата, направо ги чака 120г. живот и здраве!!! Откачена работа...

...е сила!Причината за всяко заболяване, влючително и рака, е психологическа.Наследяват се не "лоши" гени, а лош начин на мислене и действие, затова има "приемственост" на заболяванията.Не приемам за нормален нейният начин, не познава себе си и силата си, но вече е късно за нея.А за нас- нека бъдем по-добри и да не таим нищо лошо към себе си и другите и всичко ще бъде наред!

Генът си е ген и спасението от това не става само с позитивно мислене. Все едно да ми кажеш, че някой с аутизъм ще си реши състоянието като гледа розово на живота

Прабаба ми живя 102 години, баба ми - 97, след като три пъти имаше рак на различни места, оперира се всеки път и живя 10 години след последната операция; майка ми имаше злокачествен тумор, оперира го успешно у нас преди 5 години, жива е ... Какво да кажа?! Ходила съм на профилактични прегледи, засега нямам нищо такова, и нямам намерение да се стресирам и да се режа "превантивно"!!! Не виждам смисъл да се "лекува", особено с операция, нещо, което го няма ... Всички хора имат някакви изродени клетки в себе си - и какво от това?! Трябва да се пази здравето, докато го има, а не да се видиотяваме с подозрения и ипохондрични операции - няма излишни органи в тялото ни, природата за всичко е помислила, а кой кога ще умре не зависи точно от рака - от яхта може да падне човек, на снимачната площадка да стане авария, гръм да го удари ... всичко това е в Божиите ръце! Пожелавам на всички да сме живи и здрави!

За съжаление тази болест се развива различно при различните хора. Явно при вас е ген. Това е доста сериозна постъпка и то на актриса.

Респект към хуманитарната и дейност,но ако не е открито предраково или раково изменение на клетките, не се е налагала тази интервенция.Лекувала съм се от друг вид рак и от това ,което видях по болниците се убедих,че никой не може да промени съдбата си,нито да я надхитри.Все-пак нямаме право да упрекваме някой за личния му избор,дори ,когато го считаме за неправилен.На всички желая здраве и мъдрост!

Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш. Ако развие тумор в друга част от тялото би било най-голямата ирония...

Особено ако е вярно че има и хепатит.

Никой не може да предвиди кога и от какво ще почине.Махнала си е гърдите, добре, но утре в Африка може да я ухапе малариен комар или ...,или ...,или ... абе много неща могат да се случат и няма как да се предпази човек от всичко.

Решила е да си оправи силикона и междувременно да й махнат жлезите. Реално за нея разлика няма, така или иначе ще я режат. Пък и спестява от бъдещи прегледи.

ВЪЙ !!! Българинът е завистливо животно. Завижда дори на бедния си съсед, ако има една-две корички хляб повече от него. Андежелина съвсем я разкъсахте от злоба и невежество !!! Идиоти...

Не умнико - просто не искаме и други да се осакатяват за да може някой доктор да си купи нова кола или да отиде на екскурзия по света.

Виждал съм, че на под някой статии няма отрецателни коментари. Може да са малко, но ги има. Просто защото нормално мислещите и така държащи се хора останаха малко. Тук просто изразяваме мнение и моето е като на 77!

на тая нещо логиката и куца - ако наистина вярва на тя работи с наследствеността тогава защо има собствени деца, на които е предала сущите тя лоши гени, значи ги обрича и тях *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДА на чести профилактични изследвания и ограмотяване на жените. НЕ на само-осакатяване заради някаква псевдо профилактика.

Некомпетентен си... Занимавайте се с това, което разбирате...Като си хванеш рака на профилактичен преглед в над 50% вече е метастазирал..., което не значи, разбира се, че не трябва да се правят профилактични прегледи... а двустранната мастрктомия не води до никаква инвалидизация... всъщност всеки е свободен да избира...

Със сигурност съм по-компетентен от тебе (ако въобще си лекар).

Да но майка и е починала от рак на яйчниците.Сега и яйчниците ли ще си махне превантивно?

Това не е профилактика, а превенция. Генетиката според теб глупост ли е?

Не е глупост. Въпроса е че тази жена има пари да си оборудва в задния двор генетична лаборатория и мамограф и каквото още е нужно да се изследва всеки ден ако трябва. Хипохондриите и страховете няма да отминат с махането на гърдите. Утре ще си махне матка и яйчниците (с логиката има достатъчно деца, и те са непотребни). Вдругиден нещо друго. И всичко това поради налудни мотиви - не от необходимост. А най-лошото е че го дава и като пример. В англоговорящите форуми вече има стотици последователки коментиращи тази тема и обмисляйки това безумие.

Абсолютна истина! Всички, които имат родители, развили рак на гърдата преди 50 г. възраст е задължително изследването. Това е мъдро, а Джоли е интелигентна жена.

Толкова ли се свършиха болните хора, които да режете, че стигнахте да режите и здравите?!

не, просто спасяваме животи... ако хората са отговорни за себе си... пак казвам... изборът е ваш... ние само можем да дадем съвет

Едно не разбирам. Защо известните се старят да опазят нещо в тайна и когато го опазят, вземат че го поднесат на всеослушание. - "Постарах се да не се разбере - сега вече знаете" ??? Това е някаква зависимост от славата.

Абсолютно необикновена жена с необикновен живот. Тези, които плюят не могат и не искат да се поставят на нейно място. Анджелина е най-влиятелната личност в момента.

Може би на тебе ти влияе, но да е най-влиятелната - айде моля ти се!

Контрол и чести прегледи можеха да предотвратят тази операция!

Нека някой гинеколог вземе отношение щото толкова наплашени женици имало у нас , че не е истина. Профилактичните прегледи са определено по-доброто решение в случая. Резекцията е за предпочитане ако имаш постоянни кошмари по темата. Само тогава да. Т.е. Ако имаш хипохондрия да. Т.е. ако леко си психиатричен случай да. Но иначе не . Здрави да сте всички.

Ужасно е когато известни личности като Анджелина започнат да правят реклама на превантивната медицина, включваща осакатяване на хора. Да, съгласна съм, че ракът е голям бич. Моята майка също в момента се лекува от рак на гърдата. Но осакатяването на здрави хора, само поради причина, че може да развият определна болест не бива да се допуска. Все пак хората сме смъртни и всеки един дошъл на този свят ще си отиде от него. А и само Бог знае, кой кога ще си отиде.

АБЕ МОМИЧЕ, ТОЛКОВА ЛИ СИ НЕУКА, БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТИ ИЛИ ПРОСТО СИ ТЪРСИШ СЪЧУВСТВИЕ ОТ СВЕТА ТА НАПРАВИ ТАЗИ ГЛУПОСТ - С ТВОЕТО "ЗАБОЛЯВАНЕ" И ПРИ ТВОИТЕ ПАРИ АКО НЕ СЕ ИЗЛЕКУВАШ - ЗДРАВЕ МУ КАЖИ, НО КОЯ КУХА МАНЕРКА ТИ ЗАГНЕЗДИ ТАКИВА МИСЛИ И СЛЕД ТОВА Е ВЕЧЕ СТРАШНО, ЗАЩОТО ОРГАНИЗМА Е СВИКНАЛ С РАКОВИТЕ КЛЕТКИ И РАБОТИ ДОБРЕ С ТЯХ - СЕГА ПРЕКЪСВАШ НОРМАЛНИЯ РИТЪМ И.... КОЙ ЩЕ ГЛЕДА ТОЛКОВА ДЕЦА ... САМО ДА НЕ СА ТЕ ИЗПЪРЗАЛЯЛИ СВЕТИЛАТА В МЕДИЦИНАТА И ДА СИ ПЛАТИЛА НАПРАЗНО /ИМАМ ВЪТРЕШНО СЪМНЕНИЕ ЗА ЗАГОВОР СРЕЩУ ЛИЧНОСТТА ТИ УВАЖАЕМА И ОБИЧАНА ОТ МЕН АРТИСТКА/

Знаеш ли колко пари имаше Стив Джобс? ... А знаеш ли от какво умря и на колко години?!!!! дали не е искал да се спаси .....

ПРИ НЕГО НЕЩАТА СТАНАХА ЗА СЕДМИЦА - УВАЖАЕМИ !!!!! СКОРОТЕЧНО !!!!

Който не е бил на запад незнае каква нафия са там доктори и фармацевти взети заедно.А анджелина има парички момичето и тези мафиоти има какво да смучат от нея.

Не харесвах анджелина докато и моята майка не се разболя от рак. Ужаса който видях ме промени много. Наистина човек започва да се страхува. А съм гледала предавания, където жени наистина превантивно си махат гърдите, заради висок риск по майчина линия. Жената е права, смъртта е страшно нещо. А края при рака е много болезнен. Бог да ни пази от този бич.

не сте наясно с постиженията на медицината извън България и затова не можете да разберете казаното от нея.Тук правят ли превантивни ДНК анализи за потенциален риск от раково заболяване?Нашата и тяхната медицина са несъизмерими,затова не го разбирате.А какво прави и реже А.Джоли или който и да едруг-си е лично негова работа.

Разбира се че правят. Поне 2 лаборатории в София. Медицината си е горе-долу ОК, ама пациентите са прости, бедни и безотговорни. Ето и ти - не си проверила, ама очерняш и плюеш. А дали ти си на световно ниво в областта си или продаваш чушки?

Големите разбирачи българите и специалисти по всичко, най-вече по поставяне на диагнози, си казаха мнението. СМЯХ В ЗАЛАТА. За да си причини такава операция, такъв стрес и сигурно месеци ходене по болници и иследвания, значи е ИМАЛО ПРИЧИНИ !!!!! Ама КУХИТЕ глави няма как да го разберат.

За да не приличаш и ти на куха лейка направи си справка ако минава през 3 месеца на контролни прегледи какъв е шанса да и отрежат гърдите.

От опит-много голям...Има около 600 вида тумори на млечната жлеза, някой от тях са толкова агресивни, че не за три, за по-малко могат да дадат разсейки. Не разбирам, колко от вас са преминали през това, че са толкова категорични? Постъпила е много умно!

Елин Пелин е казал някога, че ако в България се роди гений, то той ще е геният на завистта. Но не е бил изчерпателен - геният на ненавистта също би бил българин. Омразата също разболява от рак - като плюете и злорадствате по адрес на хубавата Анджелина, не е зле да помислите, че утре вие може да се печете на същия огън. Пак ли ще сте така жестоки?!!

Жената си е хипохондричка отвсякъде. Тежък е живота на тези хора. Представяте ли си колко още болести я дебнат за които трябва да положи подобаващи усилия

Тази жена не е добре с главата. Как може да си причинява това?Явно лекарите са взели милиони заплашвайки я с вероятни неща? Побъркана!

Я си гледай овцете в стадото. 89% риск означава почти в кърпа вързано. Специалист. Генетиката е наука, и за разлика от ямбослката ракия не е за всеки. Понеже такива като тебе са много умни, та живеят средно 15г. по-кратко от западна европа, прави си изводите.

Абе тъпчо а генетиката обяснява ли първия защо развива рак - а? Значи генетично се предава - от майка към дъщеря - само дето на майка и майка и вероятно не е имала рак на гърдата - елементарна логика - само се иска малко да помисли човек

За съществуването на такива извращения са виновни лекарите в кавички и след това безмозъчните им пациенти като тази. Ако не ми вярвате прочетете книгата на Сюзан Съмърс, която в подобна ситуация на тази прави точно обратното избира алтернативно лечение и си е жива и здрава

Ако не е имала рак на гърдите и ги е отрязала, значи и с главата не е добре, следователно трябва и главата си да отреже. Абе като те е страх чак толкова и си богаташ, ходи на профилактични прегледи всеки месец. Появи ли се нещо, все ще можеш да ги отрежеш. Има толкова жени с успешни операции, че направо и се чудя. За този вид рак от решаващо значение е ранното диагностициране. Има други видове, които колкото и рано да ги откриеш, често дават разсейки и вече е късно. Но рака на гърдата НЕ Е от тях.

А може така и така да е дошло времето да си стегне гърдите и е използвала операцията, за да смени собствената тъкан със силикон.... С 1 куршум 2 заека.

Да бе, да, направо изби всичките зайци из гората! ;-)

Невроятно силна и уникална жена! Тя е пример за възхищение и подражание със социалната си ангажираност в мисиите по света, които изпълнява и съчетава с майчинските си задължения в отглеждането и възпитанието на 6-те си деца!

Само дето не тя си отглежда и възпитава децата. Това да ги виждаш по час-два на ден (и то всички 6 накуп) не е грижа за детето и всеки, който има дете и го е отгледал сам знае за какво говоря. Иначе другите и мисии наистина са за поклон

По голяма простотия не бях чувала??????!!!!!!!!!

така е, децата са и виновни, сега не е зле да си одере кожата, за да е сигурно, че няма да получи меланом

Направила го е в името на децата си. Да е на 100 процента сигурна и спокойна че няма да е покосена от коварната болест.Дано сега е по-спокойна. Само една майка може да направи такова нещо в името на децата си

Да ама пак не е сигурно - но простотията ходи по хората

Възхищавам се на тази уникална жена и на силата и. Взела е правилното решение за здравето си и за живота си. А и има прекрасно семейство за което да се грижи

И после какво, излязла паднала по стълбите и у....Да не дава господ......Тея "звязди" не са в ред с главата

Като си спомня колко беше слаба на оня форум (май и припадна), най-вероятно е имала рак на гърдата, което е истинската причина за мастектомия. Сега излизат с това съобщение пред медиите - по меко да звучи за феновете, а и си е социално значима болест това - кампания си трябва.

Не е задължително да е болна от рак на гърдата за да и се направи мастектомия

Познавам жена, която без да е болна си направи както мастектомия така и хистеректомия. По майчина линия почти всички жени развиваха много агресивни тумори, повечето от които си отидоха без време. Страшно е, дано не се сблъскате никога с такъв избор!

STUPIDITY!Това може да се направи само ако човек има шанс да остане безсмъртен. Рано или късно ще умре - все от нещо.(Майка й е умряла от рак сравнително възрастна, нали?)И като гледам безмозъчните форумци как цъкат плюсове - само и само да не изглеждат злобни ако са на другото мнение.Дори смятам, че тази статия е вредна за хората, защото създава вредна и абсурдна нагласа.

Не, не умира възрастна. Умира на 45. Нейната майка също умира сравнително млада. Познатата, за която говоря, има две сестри. Едната се разболя на 24 години! Така че преди да обявиш нещо за тъпотия, попитай.

Ти сигурно си на 20 и мислиш, че си безсмъртна! Майка и почина на 56-това ли е сравнително възрастна?