17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е къде са онези качествените сериали от 90-те дето ги гледахме всички-латиното. Едната ми майка много беше фен на Касандра, другата в другата стая гледаше Чиста кръв.

Защо ми триете коментара???? Тъп и скучен е сериала. Много Азиатски и формулизиран. И един епизод не се издържа!

Това, че сериалът е азиатски какво значение има? Мен лично много ми хареса и го препоръчвам, не е важен до такава степен самия сюжет, а посланията които сериалът отправя към публиката.

сам

и кво, сега децата започнаха да се трепат в училището...

Че ти си живяла с две майки под един покрив ли ? Та вие сте бетер латино сапунка.

Драги ми смехурко, ти в средновековието ли живееш или в някоя от най-изостаналите ислямски държави. Ако не си чувал има еднополови семейства и няма нищо общо съ самите прекрасни латино сериалчета които бяха любими на всички ни. Ако не си наясно в бг хомосексуализма е обявен за естествен(както си е редно още през 1968 справка уикипедия)

криво ляво-става, но дори няма и половината от експресията на money heist. а пембяните униформи и маските на охраната са пълна имитация на червените униформи и маските в испанския сериал... бриджертон дори не става за коментиране. такава политкоректна идиотщина и лигава боза!

А в Русия обратното се считаше за претъпление от времето на Сталин до Горбачов, при Елцин заболяване, и откакто е Путин се счита за напълно естествено. По добре такива двойки да ходите там,за разлика от тук,в Русия са разрешени трансполовите операции и също така полицията много по сурово следи за нападки срещу нетрадициони сексуално, не като тук да се чувстват беззащитни.

Децата почнали да се трепят, ми контролирайте си идиотите бе. На сериала изрично пише, че не е подходящ за лица под 18 годишна възраст. Вие кво искате, само семейни лигави сериалчета ли да правят? Иначе сериалът е супер. Препоръчвам.

Много странно - тия хем Азиатци и искат такъв екзотичен/национален привкус да има сериала, хем на Американци се правят ....накрая боза става защото нито е едното нито другото.

Сега индийските са на мода

Нетфликс нещо читаво имат ли? Плява. Дори не мога си представя да плащаш за това съдържание то за дебили.

E, друго си е Фермата и Игри на Волята с наши, родни дебили.

Опитах, ама нещо езика им ме дразни. Нямам проблем с китайски или японски, но корейския ми идва в повече.

Изгледах първия епизод. Хваща много силно. Не обичам този тип сериали - Мъни хейст дори не съм го пускал, та няма да го догледам, но си личи, че е направен много добре, а и идеята си я бива.

гледах го, нищо особено. популярността му се дължи на това, че всичко останало е пълна боза . просто няма нови хубави сериали в момента.

Ето най итнересното нещо което се вижда от този сериал. Филма, всъщност показва какво реално е капатилизма. Какво хората са готови да направят за пари. Ю.Корея специално има огрмомен проблем със задлъжняло население - поради което и филма е направен - от години политиката на правителството е да стимулира банките да дават заеми. После се оказва че голяма част от населението не може да изплати тези заеми. Още по интересно е как в една държава са се сложили 2 противоположности...С. Корея където повечето хора нямат достъп до голяма разновидност от материални облаги и Ю.Корея където имаш достъп до тези материални облаги НО само ако спечелиш надпреварата! За това и този тип филми (Игрите на Глада, Платформа и дурги) идват от каптиалистически общества където разликата между богатите и бедните е огромна а чувството за несправедливост още по огромно.

чувството за несправедливост при комунизма и другите феодални строеве е още по-голямо

и при комунизма са си правели игра на тронове, или игра на граница - тичаш през границата към светлото бъдеще

Въпрос на гледна точка. Ако няма какво да ядеш при капитализма но можеш да преживяваш при комунизма, тогава второто е по справедливо от първото..за теб поне. За хора като Бил Гейтс, ще е обратното. Това е много сложна тема и няма правилен отговор за всеки. Но според мен, най добрият модел (макар не идеален) е социалкапитализма който се намира в държави като Гермния, Франция и други по Западна Европа. С.Корейският и Американски модел са крайностите на двете понятия.

Тичаш през границата към нещо което свети но не разбираш. Като стигнеш виждаш че и там ако искаш да получиш ще трябва да се съзтезаваш....и ако по някакви причини не можеш, тогава става тежко :-( Напомня ми за едни библейски думи (макар да не съм религиозен) "Дявола винаги се появява пред хората като светлина". Сложна тема е това и тези понятия не работят еднакво добре за всички, както писах по горе.

В колониите на Сащ в европа и корея е приложен американския модел, все пак остават и прозират някои местни традиции, във всяко феодално, комунистическо и друго робско общество на робите в галери, мини и други важни производства се дава поне малко за ядене и някакво образование за да има следващо поколение роби, това което се пропуска да се даде са свободи.

разликата е че в България го е имало, и в Северна Корея още го има, а не е само на кино