Приготвяне: Чушките се изпичат, обелват и почистват от семките и дръжките. Нареждат се в йенска и се подправят със сол, олио, магданоз и копър (цели клонки), колелца чесън. Оставят се настрана да поемат ароматите. Може да се приготвят от вечерта и спокойно да се мариноват в хладилника.

Филиите хляб се запичат на тостер от двете страни, изчакват се да изстинат и се намазват с масло. Отгоре се слага плочка козе сирене.

 Маринованите чушки се почистват от зеленинките на маринатата, нарязват на ивици от 1 см и се сплитат шахматно. Излишното се подрязва и плетката се пренася с шпатула върху сиренето. Отгоре се украсява с кашкавал и поръска от мащерка, може и с варено пъдпъдъче яйце. Клонче прясна мащерка допълва гледката.