За щастие можете да създадете един нов ароматен профил на дома си, който не само ще прогонва натрапчивите зловония, но и ще служи като ароматерапевтично средство за всички, които прекрачват входната ви врата.

Не е задължително да сте специалист по ароматерапия, за да знаете как да създадете ароматен профил на своя дом. От дълбока древност хората използват ароматите като инструмент за „настройка“ на  настроението и здравословното си състояние.

С няколкото капки ароматно масло във ваната или използването на  домакински препарат с предпочитано ухание, предразполагате себе си и близките си към определени възприятия. Защото ароматите имат силата да повдигат духа, да отпускат сетивата след напрегнат ден или да зареждат с енергия изтощения организъм.

Можете да комбинирате всички тези свойства като създадете различен ароматен профил на всяко помещение или пък да ароматизирате дома си според моментното си усещане. Огледайте помещенията, вземете предвид стила на мебелите и на декоративните елементи, помислете за цялостното излъчване на жилището си, съветват от moetodete.bg. Доверете се на сетивата си. Отговорете си на въпроса: Как искам да се чувствам, когато се прибера у дома?