"Отгледано в Америка: История на домашната градина в Белия дом и на градините в Америка" разказва как едно градско дете от Чикаго, превърнало се в работеща майка, а след това в съпруга на политик, трепери от притеснение в деня, когато засажда за първи път семена.

Книгата е пълна със снимки на апетитни зеленчуци. До тях често се появява и домашният любимец на семейството - кучето Бо. Има и карти, които проследяват как се е развивала градината за три години, както и разкази за общински зеленчукови градини в страната и исторически данни за градинарските умения на предишни обитатели на Белия дом.

Книгата е разделена на четири глави за различните сезони. Към всяка от тях има и готварски рецепти.

Мишел Обама издава книгата си точно навреме за предизборната кампания на Барак Обама. Именно такива инициативи обаче направиха Мишел Обама много по-популярна от съпруга й. При последните проучвания на обществено мнение г-жа Обама получава 70 процента положителни отзиви в сравнение с 58 процента за съпруга й.

В САЩ е традиция първите дами да издават книги в подкрепа на каузите си. Хилари Клинтън написа бестселъра "Необходимо е цяло село" за значението на общността при отглеждането на децата. Лора Буш и дъщеря й Джена издадоха книгата за насърчаване на четенето "Прочети всичко за това".

Това е първата книга на Мишел Обама. Тя планира да дари приходите от нея на Националната паркова фондация за програми в полза на здравословното хранене и градинарството, а част от тях да използва за градината на Белия дом.